X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvi trening v tednu pred tekmo proti Recreativu

Drugi dan v tednu in prvi trening za igralce Real Madrid, ki je bil namenjen predvsem fizični pripravljenosti. 22 igralcev, kolikor jih je bilo na voljo Juande Ramos, je tako začelo priprave na nasednjo tekmo, ki bo v soboto ob 22:00 proti Recreativo de Huelva. Odsotni od jutranjega treninga so bili Sneijder, ki je na zadnji tekmi utrpel poškodbo  desne mišice na nogi, Dani Parejo, ki je bil vpoklican na priprave španske reprezentance do 21 let ter Jordi Codina. Je pa ponovno z ekipo treniral Marcelo, ki je izpustil tekmo proti Valladolid zaradi poškodbe,  in je trening končal brez kakršnih koli težav.

Zadnjo nedeljo je Real Madrid zaključil z novo zmago, kar je tudi edini rezultat, ki jih še naprej drži v borbi za naslov prvaka. Za nove tri točke proti Valladolid sta poskrbela Raul in Robben, vendar so sedaj vse misli že pri naslednji tekmi. Tak ni časa za sedenje in uživanja v zmagi, ampak so na vsi treningi, ki bodo služili kot priprava na naslednjo tekmo, tokrat proti Recreativo de Huelva na njihovem štadionu Nuevo Colombino. Torej novo ”finale”, kjer bodo los blancos pričakovali nove tri točke na svojem računu.

Po dnevu počitka, ki ga je Juande Ramos namenil svojim varovancem po tekmi proti Valladolidu, so se danes igralci vrnili nazaj na igrišče. Kot ponavadi, so tudi danes trening začeli ob 11. uri, ko so na igrišče prišli igralci  ter začeli prvega od petih treningov v tednu, zadnji se bo zaključil v petek, ko se bodo z letalom odpravili proti Sevilli, od  tam pa z avtobusom proti Huelvu.

Preden so danes začeli trening, ki je bil v večini namenjen kondicijski pripravi, je Juande Ramos opravil krajši pogovor z igralci, ko so se igralci zbrali v krogu na sredini igrišča. Pri tem je čestital igralcem za nove tri točke dosežene proti Valladolidu, ob enem pa poudaril tudi pomembnost nadaljevanja s takšnimi rezultati v boju za naslov prvaka. Pri tem pa ne more nihče mimo dejstva, da bo veliko del tega boja odločen na Santiago Bernabéu, kamor 3. maja prihaja trenutno vodilna ekipa Barcelone, seveda pa mora Real Madrid do takrat,in potem zmagati vse svoje tekme.

Besedi moč in pogum, veljata za ekipo, ki še naprej trdno verjame v svoj potencial. Tako so danes v nekoliko oblačnem vremenu pod vodstvom Jordi Garcije, začeli trening kot običajno s tekom. Sledile so še vaje za segrevanje, temu pa so sledile bolj specifične kondicijske vaje, kjer je bilo 22 igralcev razdeljenih v dve skupini. Dobre novice so prišle s strani Brazilca Marcela, ki je treniral z ekipo brez težav, ki jih je imel pred tem s levo stegensko mišico in zaradi katere tudi ni bil v kadru za tekmo proti Valladolidu. Vratarja, Casillas in Dudek, pa sta med tem trenirala po posebnem programu za vratarje, ki ga je vodil Pedro Jaro.

Edini, ki so tako bili danes zjutraj odsotni s treninga, so bili: Jordi Codina, Dani Parejo in Wesley Sneijder. Nizozemski igralec sredine je končala tekmo proti Valladolidu predčasno zaradi bolečine v desni mišici na nogi, zato je danes ostal v telovadnici in treniral po posebnem programu, v telovadnici pa je prav tako treniral tudi Codina. Na drugi strani pa je manjkla tudi Dani Parejo, ki pa je na pripravah španske reprezentance do 21 let, ki se bo v prijateljski tekmi pomerila proti reprezentanci Egipta v Kairu.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si