X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos: “Vsi počnemo napake”

Sergio Ramos se je odločil da bo nagovoril medije, v želji da pojasni stvari, ki so se zgodile ta vikend.

Vaše dejanje, ko ste kar sredi tekme zapustili Santiago Bernabeu, je v Španiji naletelo na buren odziv. Kakšna je vaša stran zgodbe?

Tukaj sem predvsem zato da pojasnim kaj se je zgodilo, kajti stvari so povsem izvzete iz konteksta in precej bolj napihnjene, kot so v resnici. S svojim dejanjem nisem nikogar nameraval užaliti, prav tako pa bi se rad opravičil navijačem, soigralcem in klubu, če jih je moje dejanje prizadelo. Odšel sem nekaj minut pred zaključkom srečanja, ker me je moj prijatelj prosil če ga lahko podpiram v ključnem trenutku njegove kariere. S tem da sem odšel, nisem nameraval dvigovati nobenega prahu, prav tako pa nisem želel užaliti mojih soigralcev. Če klub verjame da moram biti za to dejanje kaznovan, bom kazen sprejel.

Danes ste govorili tudi z Mijatovičem…

To so osebne zadeve. Glede prejšnje teme sem se z njim že pogovoril. Vsako kazen, ki bom jo morebiti dobil, bom sprejel. Še enkrat se opravičujem tistim, ki jih je moje dejanje mogoče užalilo, to vsekakor ni bil moj namen.

Kaj vas najbolj moti glede vseh stvari, ki so bile v zadnjih dneh izrečene o vas?

Vse. Ne maram dejstva, da se je iz tako majhnega dejanja, napravila tako senzacionalna zgodba. Ljudje bi se morali bolj osredotočati na naša dejanja na igrišču. Vsi delamo napake in se na njih učimo. Še vedno trdo treniram in dajem vse od sebe. Nihče ne more imeti dvomov o moji profesionalnosti in zvestobi do tega kluba. Na igrišču vedno dam vse od sebe.

Se vam zdi čudno da je iz take malenkosti nastala tako velika zgodba?

Prav zaradi tega sem hotel danes spregovoriti. Hotel sem končati zadevo, zato da bodo ljudje spet lahko govorili o nogometu. To je pomembno.

Boste sprejeli kazen?

Seveda jo bom, če se klub tako odloči.

Nekateri soigralci niti niso šli na Bernabeu, takrat ko so zaradi kartonov morali izpustiti tekmo. Se vam zdi da vas nadlegujejo?

Ne smem delati primerjav. Vsi smo sužnji naših besed in dejanj. Sprejemam odgovornost za to kar sem storil. Moramo sprejeti naše napake in se učiti iz njih.

Nekateri ljudje so govorili, da ste odšli iz Bernabeua, ker se vam je tekma zdela dolgočasna

Prav tako so ljudje govorili tudi da sem odšel že ob polčasu, ko sem v resnici odšel šele dve minuti pred koncem srečanja. Govori se toliko stvari, da je težko vedeti v kaj verjeti. To sem pojasnil. Pustimo zdaj to zadevo pri miru in se skoncentrirajmo raje na dejanja na igrišču in na naše možnosti za osvojitev naslova. Vedno sem užival ob gledanju iger moje ekipe, ne glede na to če sem na ali ob igrišču.

Sergio Ramos na tiskovni konferenci

Sergio Ramos na tiskovni konferenci