X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Bernd Schuster ne vidi Kakaja in Cristiana Ronalda v Realu

Bernd Schuster je za včerajšnjo izdajo Marce pojasnil, da je Ramon Calderon imel denar za nakup Cristiana Ronalda, za druge bolj pomembne okrepitve, ki jih je želel Schuster pa denarja ni bilo. V današnji Marci pa je še drugi del pogovora z bivšim igralcem in trenerjem Reala, ki meni da bo tudi novi predsednik nadaljeval z lovljenjem na največje nogometne zvezdnike, vendar bo po Schusterjevem mnenju denar tisti, ki bo predstavljal veliko oviro. “Mislim, da v klub ne bosta prišla tako Cristiano Ronaldo kot tudi Kaka, to bi bil pravi čudež, pa to ne govorim zato, ker nebi mogla igrati skupaj, ker bi zagotovo lahko. Vendar iz kje bo prišel denar? No mogoče bo kakšen bogataš prišel v klub to poletje”.

Eden od teh potencijalnih “bogatašev” je tudi predsedniški kandidat in bivši predsednik Reala Florentino Perez, kateri je tudi prvi favorit, da še drugič prevzame vodenje najtrofejnejšega kluba na svetu. Schuster sicer nikoli ni sodeloval s Perezom, je pa z njim že govoril. “Pred leti  sem imel z njim zelo prijetno srečanje, vendar je name naredil vtis da je nekdo, ki nima kaj dosti pojma o športu, zato pa je imel ob sebi športnega direktorja Jorgeja Valdana. Ko so ga novinarji spraševali o njegovem mnenju jim je vedno odvrnil “vprašajte Valdana”. Ni možno da sediš v častni loži, si ogledaš 30 tekem in tako dobiš kaj nogometnega znanja, so pa zato drugi nogometni strokovnjaki. Toda Florentino se mi zdi odličen predsednik zato, ker je Real kar se tiče ekonomske politike pripeljal nazaj med največje klube (pred Perezom je bil Real v velikem dolgu). Mislim da se je veliko naučil iz napak, ki jih je delal v preteklosti, zato si želim da se vrne na predsedniško mesto”.

Za konec se je Schuster dotaknil še Gutija, ki je v zadnjih tednih najbolj na udaru kritik med igralci Reala, prav pod vodstvom nemca pa je imel Guti ključno vlogo v moštvu belega baleta. “Guti je bil igralec od katerega sem bil veliko odvisen, zelo me je presenetil z stvarmi, ki jih lahko naredi. Dokazal je, da je lahko ključen igralec Reala, toda zato potrebuje polno zaupanje trenerja. V njega ni moč dvomiti, pokazal je veliko odličnih kvalitetv v različnih stvareh, in ko je v prvi enajsterici je to evidentno. Tu ni pomislekov” je pogovor zaključil 49 letni Bernd Schuster.

Bernd Schuster

Bernd Schuster