X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: AG Fuenlabrada 84-88 Real Madrid

30. KROG lige ACB

13.04.2009

Shrani.si

Real Madrid je uspelo zmagati v dvorani Pabellon Fernando Martin v izredno težki tekmi, s čimer se je Real iponovno povzpel na tretje mesto na lestvici lige ACB. Pri Real Madridu je potrebno poudariti, da ni igral Felipe Reyes, saj je poškodovan ter ponovno odličnega Bullocka, ki je dosegel 23 točk.

Fuenlabrada je odlično začela tekmo in kmalu priigrala nekaj prednosti po zaslugi zadetih trojk Tskitishvilija in Blanca ter dvema točkama nekdanje Madridiste, Antonia Buena. Real Madrid je nato odgovoril na delni izid 8-0 domačih, z delnim izidom 8-14, zasluge za to pa imata predvsem Van den Spiegel in Hervelle, ki sta odlično sodelovala v napadu. V nadaljevanju je sledila še trojka Hervelleja, ki je tako še povečal prednost belih, Hervelle pa je zadel tudi v naslednjem napadu, potem ko je v obrambi Tomas van den Spiegel blokiral met Tskitishviliju. Tako je do sedme minute Real Madridu uspelo narediti delni izid 0-14. Po ukradeni žogi Marka Tomasa v obrambi, je le ta niz v napadu Massey še povečal, potem ko je zabil po podaji Tomasa. Od takrat naprej do konca četrtine je Fuenlabrada dosegla trojko preko Mainoldi, vendar je Real Madrid pred tem dosegel kar 18 zaporednih točk, s čimer je tudi dobil prvo četrtino z rezultatom 11-18.

Tudi v drugi četrtini so Madridiste še naprej nadaljevale z odlično obrambo, ki je prisilila Fuenlabrada v napake v napadu, vendar je domačim kljub temu uspelo počasi zmanjšati razliko, tako je bil v 13. minuti rezultat 18-22,  vendar sta dve trojki Masseya povečali prednost belih ponovno na osem točk. Za tem pa se je začel dvoboj v tojkah med Ferran Lopezem in Marko Tomasom, saj sta oba zadela po dve trojki. V nadaljevanju pa je Fuenlabradi uspelo zmanjšati razliko za Madridom na vsega pet točk, za kar je bil zaslužen Lopez. K temu pa je dodal točke še Valters , ki je tudi izenačil srečanje pri rezultatu 35-35. Ravno pred zvokom sirene, za konec druge četrtine, pa sta vsak na svoji strani zadela Blanco in Bullock ter tako rezultat po dveh četrtinah pustila izenačen, 37-37.

Na začetku drugega polčasa pa so domači ponovno povedli, po tem ko so nazadnje vodili v prvi četrtini, saj je Valters zadel trojko, dve točki pa je še dodal Blanco. Takrat je tekma postal izenačana, kar je potrdil Raul Lopez po zadetem košu, 45-45. Raul Lopez se je izkazal tudi nekaj trenutkov kasneje, ko je z zadeto trojko povedel Madrid v vodstvo za dve točki, s čimer je tudi pomagala ekipi, da je večino tretje četrtine držala prednost štirih točk. Pri domačih se je poznala slaba igra Olesona, s čimer je Real Madrid končal tretjo prednost ponovno s prednostjo, 60-64.

V 31. minuti je na semaforju kazal rezultat 63-67, ko sta za domače zadela trojko Mainoldi, ko je na sceno stopil Massey in svoji ekipi zagotovil prednost šestih točk z impresivnim zabijanjem (67-73). Takrat je svoji prvi točki in edini na srečanju za domače dosegel Oleson, ki mu je pomagal tudi Blanco, s čimer sta svoje moštvo pripeljala le na točko zaostanka za Real Madridom v 35. minuti (73-74). Blanco je nadaljeval z zadetimi metimi iz vseh položajev, s čimer je izenačil tekmo, vendar se je pri Realu še enkrat več izkazal odlični Bullock, ki je zadel svojo tretjo trojko na tekmi (79-82). V nadaljevanju je Blanco zgrešil dva ključna prosta meta, kar na drugi strani ni ponovil Mumbru, ki je svoji ekipi tako prinesle zmago z rezultatom 84-88.

Dvorana: Polideportivo Fernando Martin (Madrid), št. gledalcev: 5700, sodniki: Juan Carlos Arteaga, Antonio Conde, Muñoz

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 11-18
  • 2.: 26-19
  • 3.: 23-27
  • 4.: 24-24

84 – Alta Gestion Fuenlabrada: Valters (11), Oleson (2), Blanco 19 Bueno (3), Tskitishvili (19) – začetna peterka – Mainoldi (13), Lopez (7), Radivojevic (8), Guigou (-), Ramos (-), Sandes (2), Vidaurreta (-).
88 – Real Madrid: Raúl López (6), Bullock (23), Mumbru (4), Hervelle (9), Van den Spiegel (8) – začetna peterka – Winston (4), Massey (19), Llull (7), Tomas (8), Mirotic (-), Marina (-).
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si