X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tiskovna konferenca: Pepe

“Ostati moramo močni in združeni

Pepe je prepričan v možnosti ekipe, da tudi to leto osvoji naslov španskega prvaka. Meni da bo ekipa storila vse v njihovi moči, da tudi tokrat pripravi preobrat.

Barcelona je prišla v polfinale Lige Prvakov. Ste pričakovali da se Bayern Munchen še lahko pobere po porazu, ki ga je doživel v Kataloniji?

Ne. Barcelona je odigrala dobro tekmo in si zasluži mesto v polfinalu.

Ključen del španskega prvenstva se bo pričel v kratkem. Pričakujete da vam bo Getafe napravil uslugo ta vikend?

Morala Getafeja bo vsekakor visoka, glede na zadnjo pomembno zmago. Proti Barceloni bodo poskušali igrati čimbolje, ob tem pa bodo še zelo samozavestni.

Ali je Barcelona favorit za osvojitev Lige prvakov?

So v odlični formi, a tudi ostale ekipe imajo za sabo pomembne nize zmag v Ligi Prvakov. Tudi Porto igra zelo dobro. Sedaj ni več favoritov.

Bivši predsednik, Ramon Calderon, je izjavil da je za naslednjo sezono podpisal pogodbo s superzvezdnikom. Zdi se da je to Ronaldo… Vas to veseli?

Vsak igralec, ki bo prišel v klub, bo naletel na toplo dobrodošlico, ampak sam osebno menim da so to samo govorice. Volitve so še kar nekaj časa oddaljene, tako da veliko stvari še ne more biti odločenih.

Koga boste podpirali, Manchester United ali Porto?

V Portu imam veliko prijateljev, ampak Cristiano in Nani igrata za ManU. Kakorkoli že, podpiram Porto, ker sem tam igral in jim trenutno gre res dobro.

Menite da bi Barcelona na Clasicu lahko bila utrujena od spopada s Chelseajom?

Menim da derbiji igralce še posebaj motivirajo in da se v takih tekmah utrujenost ne pozna. Če bo Barcelona na Clasicu pustila točke, to ne bo zaradi utrujenosti.

Menite da lahko Barcelona osvoji Ligo, CL in španski pokal?

Potrudili se bomo da jim bomo otežili pot do naslova španskega prvaka. Igrali bodo v finalu kraljevega pokala, prav tako pa bodo poskušali doseči finale CL. Zadovoljen sem s sezono in našo zmožnostjo delanja povratkov.

Trenutna ekipa Reala je prejela najmanj zadetkov v zgodovini in jih na drugi strani dosegla zelo veliko…

Veliko ljudi nam v tej sezoni ni pripisovalo več nobenih možnosti, a smo vseeno pokazali pogum in željo po novem naslovu. Z novim trenerjem je prišel tudi novi odnos in Real Madrid je sedaj spet močna ekipa. Želimo nadaljevati s takšnimi predstavami.

Vaša naslednja gostovanja izgledajo težavno…

Če bomo želeli premagati Huelvo, Sevillo in Valencio bomo morali igrati kot ekipa in v najslabšem primeru obdržati isti zaostanek za Barcelono.

Se strinjate s Casillasom da ekipa potrebuje zvezdnika, ki bo lahko naredil spremembo v Evropi?

Casillas je eden od kapetanov in sprejemam njegovo mnenje. Gledati moramo na pozitivno stran. Menim da je to izrekel v želji, da bi pritegnil pozornost nekaterih igralcev.

Katero gostovanje bo težavnejše, vaše ali Barcelonino?

To bosta različni tekmi. Getafe in Recreativo bosta poskušala ostati izven težav.

Si želite da bi se Cristiano pridružil ekipi?

Rad imam kvalitetne igralce, ki si želijo nositi beli dres. Klub je tisto kar je pomembno. Šli smo skozi težko obdobje, a smo se uspeli pobrati in smo trenutno v dobri formi.