X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 76-79 Regal FC Barcelona

Shrani.si

Real Madrid ni uspel premagati Barcelono ter s tem napredovanje na drugo mesto na lestvici, zaradi česar so sedaj na lestvici celo padli za eno mesto. Beli pred domačimi navijači niso izkoristili svojih priložnosti v zadnjih sekundah tekme, ko so imeli napad za zmago, vendar so zgrešili kar dva meta.

Real Madrid je dobro odprl tekmo, potem ko je povedil s 4-0,  zahvaljujoč zadetima metoma Masseya in Mumbruja. Nato so si priigragli že 7 točk prednosti, ko je Van den Spiegel ob zadetem metu ime še prosti met, ki ga je prav tako zadel. Barcelona se je odzvala in naredila delni izid 10-0, ko sta Navaro in Ilyasov med drugim zadela vsak po en trojko.  Pri domači ekipi je manjkal Felipe Reyes, saj je poškodovan, vendar je svoje soigralce kljub temu spodbujal s klopi. V prvi četrtini se je izkazalo, da so doblenji skoki ključ za dobro igro in Vazquez ter Ilyasova sta bila pri tem nezaustavljiva.  Ob koncu prve četrtine je lep koš dosegel Massey, ki je s tem tudi postavil končni rezultat prvega dela, 12-24.

Na začetku druge četrtine je Andersen Barci priigral 14 točk prednosti, vendar je Llull takoj zmanjšal razliko z zadeto trojko. A kaj, ko je Sada odgovoril z izjemno trojko z več kot 8 metrov oddaljenosti.  Beli so ponovno znižali rezultat po lepem protinapadu, ki ga je zaključil Winston (21-31, 14. minuta), s čimer se je začel povratek domačih. Prednost Barce so znižali na sedem točk, potem ko je v protinapadu ter nato še v drugem napadu, obakrat zadel Llull. Real Madridu je uspelo dobiti več skokov, tako v obrambi kot v napadu, zaradi česar so se tudi približali Barci. Winston je imela zelo dobro drugo četrtino, saj je kar nekajkrat lepo zaključil napad s polaganjem. V zaključku druge četrtine, je Alex Mumbru  spet dobro skočil ter tako zagotovil svoji ekipi po polčasu samo 6 točk zaostanka, potem ko je Real naredil delni izid 6-0 (34-40).

Na začetku tretje četrtine je Winston moral zapustiti igro, saj je nerodno padel, vendar je v nadaljevanju le lahko še igral. Lakovič je na drugi strani nekaj trenutkov kaseneje, najprej zadel 2 prosta meta, nato pa še trojko in je tako bil prvi, ki je zadel koš v tretji četrtini (34-48, 23. minuta). Real Madrid je ponovno vrnil z delnim izidom 10-0 vožnjo, ki se je  zaključil s čudovitim zabijanjem Llulla. Trojka Hervella je še enkrat več Real pripeljala čisto blizu gostov, vendar jim ni spoeblo povsem ujeti Barcelone. Takrat je na sceno ponovno stopil Bullock, ki je svoji ekipi pomagal s čudovitim polaganjem. Prav ob koncu tretjega dela tekme, pa je Marko Tomas zadel svojo edino trojko na tekmi, s čimer so Madridiste zaostajale za nasprotnikom samo za dve točki (58-60).

Real Madrid je bilo oddaljen samo še eno točko, zahvaljujoč dvema zadetima prostima metoma  devet minut pred koncem, vendar je Slovenec Lakovič takoj povečal prednost Barca na štiri točke, saj je zadel novo trojko (60-64, 33. minuta). Barca je spet začela dominira pod košema, prav tako pa je imela v napadu več domiselnosti, kot domača ekipa Reala. Zaostanek Real Madrida se je samo še povečal, ko je Vazquez spet lepo zabil, vendar je odgovoril Bullock z zdateto trojko, kar je pomenilo, da je Real 2 minuti pred koncem zaostajal za 5 točk. Po blokiranem metu Hervella nad Vazquezom in zadetem metu Raul Lopeza, so domačini bili le tri točke zadaj. V zadnji minuti je Lakovič zgrešil oba prosta meta, s čimer je dal Realu priložnost za zmago, saj je imel le ta na voljo zadnji napada na tekmi,  vendar sta Hervelle in Tomas zgrešila svoja meta in Barcelona se je lahko začela veseliti nove zmage.

Dvorana: Palacio Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 12900, sodniki: Fco. De La Maza, Vicente Bultó, J.J. Martínez Díez

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 12-24
  • 2.: 22-16
  • 3.: 24-20
  • 4.: 18-19

76 – Real Madrid: Raul Lopez (6), Bullock (20), Mumbru (4), Massey (7), Van den Spiegel (4) – začetna peterka – Winston (9), Hervelle (10), Llull (11), Tomas (5), Mirotic (-), Molina (-).
79 – Barcelona: Lakovič (17), Barton (8), Navarro (7), Ilyasova (14),  Santiago (2) – začetna peterka – Basile (1), Barret (-), Trias (0), Andersen (12), Vazquez (13), Sada (3), Grimau (2).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si