X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Recreativo Huelva 0-1 Real Madrid: Boj za naslov se nadaljuje

Shrani.si

Real Madrid je ponovno zmagal, tokrat pa gredo zahvale lepemu golu Marcela, ki je prejel fenomenalno globinsko podajo s strani Gaga. Tako do konca prvenstva ostaja še sedem final za Real Madrid, kjer bodo še vedno imeli priložnost dohiteti vodilno ekipo Barcelone. Poleg nove zmage, pa so se varovanci Juande Ramosa v nedeljskem večeru izenačili še z dvema rekordoma: največje število zaporednih zmag na gostovanjih in neporaženost na 16 zaporednih tekmah.

Recreativo imeli prvo priložnost na tekmi preko nekdanjega igralca mladinskih ekip Real Madrid, Javija Camuñas,a ki pa je žogo poslal nad prečko (1. minuta). Real Madrid ni potreboval veliko časa, da je odgovoril z nevarnim napadom, potem ko je Arjen Robben prišel do priložnosti za zadetek, po neverjetnem teki iz sredine igrišča. Nizozemec je pri tem preigral več igralcev nasprotne ekipe ter v zaključku akcije tudi streljal na gol, vendar je domači vratar Risego oobranil njegov strel (8. minuta).

Robben je imel novo priložnost v 17. minuti srečanja, ko ga je z lepo podajo zaposlil Huntelaar, toda njegov strel je ponovno obranil Riesgo. Pred tem je imel priložnost še Recreativo preko Jezusu Vazqueza, čigar strel Casillas ni uspelo povsem zadržati, zato je bil Pepe prisiljen, da je razčistil situacijo. Sledila je podaja Higuain iz kota Marcelu, ki je čakala na žogo na drugi strani roba kazenskega prostora. Brazilec je žogo ustavil ter jo poslal v kazenski prostor,  kjer je Raul preosmeril podajo, ki pa je zadela levo vratnico. Žoga se je nato odbila nazaj v igrišče, kjer pa je žoga  zadela nogo Sergio Ramosa, vendar pa obrambni igralec Reala ni pričakoval tega, zato je njegov strel  šel preko gola, čeprav je bil leta prazen (32. minuta).

Kmalu po začetku drugega polčasa, ki se je tako začel z začetnim rezultatom 0-0, je Gago podal izvrstno globinsko žogo do Marcela, ki je z lepim strelom v levo stran gola premagal domačega vratarja Riesga, kar je na koncu bilo tudi dovolj za novo zmago Real Madrida (48. minuta).

Kasneje je Robben ponovno preigraval in tudi preigral dva domača branilca, vendar je vratar Recre očitno zaklenil vrata pred Robbenom, saj mu je tudi ta stel ubranil (61. minuta). Zadnjo lepšo priložnosti je imel Real potem, ko je Sneijder lepo podal proti Robbenu, vendar je Riesgo s pravočasnim izhodom iz vrat preprečil, da bi žoga dosegla  Realovo število “11” (72. minuta). Recreativo je v zaključku tekme nekoliko otežil Real Madrid stvari, zlasti preko Camuñasa, katerega strel je ubranil  Torres s svojo glavo (90. minuta).

Tekma rekordov

Poleg tega, da je Real še vedno neporažen v domačem prvenstvu v letu 2009, se je igralcem Real Madrida uspelo izenčiti še z dvema rekordoma in sicer je bila to njihova že sedma zaporedna zmaga na gostovanjih ter s tem neporaženost že na 16 zaporednih tekmah. Tako je zmaga v Huelvi še enkrat več potrdila odlično statistiko Juande Ramosa, zaradi česar so možnosti za naslov 7 tekem pred koncem še vedno realne.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si