X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zadnji trening pred tekmo proti Getafeju brez Heinzeja in Sneiderja

Shrani.si

Igralci Real Madrida nimajo počitka, tako so samo dva dni po zmagi nad Recreativom Huelva, opravili že drugi trening pred torkovo tekmo, ko se bodo varovanci Juande Ramosa pomerili z Getafejem v derbiju španske prestoniceje . Tudi na tej tekmi, kakor na prejšnjih, pa so pomembne tri točke v boju za naslov prvaka.  Na treningu je bila v opsredju kondicijska pripravljenost, kjer pa sta manjkala le poškodovana Sneijder in Heinze.

Špansko prvenstvo se nadaljuje že s tekmami med tednom, zaradi česar se tudi igralci Real Madrid pospošeno pripravljajo na naslednjo tekmo, ko bodo na Santiago Bernabéu gostili mestnega tekmeca, Getafe. Tekma bo izredno pomembna tako s strani Reala, ki nujno potrebuje tri točke za nadaljno upanje o obranitvi naslova, kakor tudi za Getafe, ki po porazu v Barceloni prejšnji teden, prav tako potrebuje tri točke, da ubežijo mestom, ki vodijo na nižji nivo tekmovanja.

Po lažjem nedeljskem treningu, ki je bil namenjen okrevanju po tekmi, je danes večina igralcev že trenirala na višjem nivoju, z namenom, da bi bili čim bolje pripravljeni na tekmo proti mestnemu tekmecu, saj je Getafe med drugim tudi ena od petih ekip v španskem prvenstvu, ki so do sedaj premagale kraljevi klub, zaradi česar tudi Juande Ramos ne želi ničesar prepustiti naključju. Sicer pa se je tudi danes trening začel po pogovoru v krogu na sredini igrišča.

Drugi trening pred torkovo tekmo je bil zaznamovano v prvih minutah s pomembnostjo glede kondicijski pripravljenosti. Po lažjem teku je skupino prevzel Marcos Alvarez in tako so začeli z različnimi vajami šprinta, vse to pa vedno v kombinaciji z ustreznimi raztezanjem za preprečevanje preobremenitev in poškodb. Po teh vajah, se je ekipa razdelila na 3 skupine za nadaljno delo, kjer so se posatvili v krogu ter si s kratkimi podajami podajali med seboj. Medtem pa je Juande Ramos pripravljal vse potrebno za drugo polovico treninga, ki je bil namenjen taktiki za naslednjo tekmo.

Čeprav na nedeljskem treningu ni bilo na igrišču več igralcev, pa je na drugem ter s tem tudi zadnjem treningu pred tekmo proti Getafeju, Juande Ramos imel na voljo vse svoje igralce, razen tistih, ki so poškodovani. Tako so v skupini bile ponovno Ramos, Higuaín, Gago, Robben in Faubert, manjkala pa sta samo poškodovana Gabriel Heinze in Wesley Sneijder. Nizozemec, ki je na tekmo proti Recre utrpel poškodbo stegenske mišice, bo odsoten z igrišča med štiri in pet tednov, medtem ko je Heinze utrpel poškodbo kolena.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si