X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Getafe: Lekcija vztrajnosti in junaštva

Shrani.si

Real Madrid je osvojil nove tri točke v infarktnem zaključku tekme. Getafe je prvi na tekmi zadel gol, vendar je prav pred zaključkom prvega polčasa izenačil Higuain. Kljub napadom Reala, je bil Getafe tisti, ki je že v zadnji četrtini  tekme, preko Albina dosegel drugi gol, vendar je je že v naslednjem napadu Guti z mojsterskim prostim strelom, ponovno poravnal rezultat. V sodnikovem podaljšku, pa je zmago belemu baletu priigral Higuain, ki je z izjemnim strelom iz roba kazenskega prostora, poskrbel za nepopisno slavje.

Obe strani sta imeli na začetku tekme več možnosti za dosego prvega zadetka. Getafe, ki se ni prišlo na Santiago Bernabeu braniti, je bilo prvo, ki je imelo lepo priložnost za gol in sicer, ko je Soldado poslal žogo preko gola (3. minuta). Nekaj minut pozneje pa šolska akcija Getafeja, potem ko je Granero ušel Realovi obrambi na desni strani in je podal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Soldado in Iker Casillas je bil prvič premagan (10. minuta).

Takoj v naslednjem napadu je odgovoril Marcelo, ki je poizkušala svojo srečo z dolgo strelom; Van der Vaart ni uspelo dobro izvajati dveh prostih strelov; Raul pa je med tem skoraj prišel do zadetka, ko mu je Marcelo podal lepo žogo (16. minuta)… Na drugi strani pa si je Getafe prizadeval, da bi še povečal prednost za lažje nadaljevanje, kar bi mu lahko tudi uspelo, saj je Soldado prišel sam pred Casillasa, vendar je njegov strel zletil mimo gola.

Ko je že vse kazalo, da bodo modri odšli na počitek s prednostjo, je Gonzalo Higuain izkoristil napako gostojoče obrambe ter nato še vratarja in rutinirano izenačil rezultat pred polčasom. Vse to pa se je začelo z Gagom, ki je prestregel proti napad ter podal Raulu, ki je s prsmi poizkušal podati Higuaini, vendar je bila Getafina obramba premalo spretna in prvi polčas se je končal z rezultatom 1-1.

Na začetku drugega počasa je v igro prišel Robben, ki je zamenjal Van der Vaarta, vendar je po vsega 17 minutah igre Robben moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe, zato je v igro prišel drugi Nizozemec Drenthe. Getafe pa je ob polčaso naredilo menjavo Belenguer – Mario. Nič se ni spremenilo na začetku zadnjih 45 minut tekme,  toda Real Madrid je vendarle imel premoč ter tudi več priložnosti za gol. V 50. minuti nadaljevanja sta imela Ramos in Huntelaar priložnost za vodstvo, vendar ju nista izkoristila, medtem pa se je Getafe osredotočil na igro z čim manj dotiki žoge. V 77. minuti se je Huntelaar znašel sam pred vratarjem Stojkovićem, vendar ga Huntelaarju ni uspelo  preigrati, kar je bila samo ena od številnih priložnosti, ki so si jih prigrali beli v nekaj minutah. Znova se je izkazal gostujoči vrat, ko se je pred njim sam znašel Higuain, Belenguer pa je medtem zbil žogo iz golove črte, ko je poizkušal Ramos (79. minuta). Real Madrid si je še naprej prizadeval za zadetek, vendar je to medtem uspelo Getafeju, saj je po lepem protinapadu zade Albin, 84. minuta. To bi lahko bilo težek udarec za Madridiste, vendar je Guti v naslednjem napadu izenačil, potem ko je dosegel gol iz prekrasnega prostega strela.

Vendar se tukaj tekma še ni končala, saj je bil v Realovem kazenskem prostoru, po mnenju sodnika, nepravilno zaustavljen Casquero, zaradi česar je sledila tudi najstrožja kazen za Getafe, 11-metrovka, poleg tega pa je  dobil Pepe še rdeči karton. Kljub igralcu manj ter priložnostjo Getafeja, da zadena iz 11-metrovke, je Casillas ubranil najstrožjo kazen, kar je publiko dvignilo na noge. Po bučnem navijanju, je že v sodnikovem podaljšku na sceno ponovno stopil Argentinec, Gonzalo Higuain, ki je z levo nogo sprožil močan strel iz roba kazenskega prostorav in žoga je končala v nasprotnikovi mreži. Tako si je na koncu Real Madrid povsem zasluženo priigral novo zmago, s čimer še naprej ostajajo v igri za naslov prvaka.

21. april 2009
Santiago Bernabeu, 64.894 gledalcev

REAL MADRID 3-2 (1-1) GETAFE

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Marcelo, Cannavaro ( Javi García 62′), Pepe, Gago, Guti, Van der Vaart (Robben 46′) (Drenthe 67′), Higuaín, Huntelaar, Raúl

Rumen karton: Marcelo, Pepe, Gago, Van der Vaart, Drenthe, Higuain

Rdeč karton: Pepe

Gola: Higuain 46′, 93′; Guti 86′

Gefate: Stojković, Cortés, Cata Díaz, Rafa, Mario (Belenguer 46′), Polanski, Casquero, Granero, Gavilán, Manu (Albín 59′), Soldado (Uche 81′)

Rumen karton: Stojković, Cata Díaz, Rafa, Granero

Goli: Soldado 10′; Albín 84′

Shrani.si Shrani.si Shrani.si