X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Juande Ramos

V nedeljo se bo Juande Ramos vrnil na stadion na katerem je bil zelo uspešen – Sanchez Pizjuan. Trener je obujal svoje spomine v tem ekskluzivnem intervjuju.

Sevilla je za vas prav posebno mesto. Kakšne spomin imate nanj?

Imam nepozabne spomine. Najboljša leta moje trenerske kariere sem preživel v Sevilli. Tam sem osvojil največ naslovov. Vrnitev v mesto in Sanchez Pizjuan bo v meni obudilo lepe spomine.

Te ekipa Real Madrida podira vse rekorde. Če zmagate proti Sevilli boste premagali legendarni Real Miguela Munoza…

Imelo smo srečo da smo lahko podirali rekorde, predvsem zaradi našega trdega dela. Zanimivo je da lahko novi rekord podremo prav v mestu v katerem sem bil zelo uspešen.

Vsak naslov, ki ste ga osvojili s Sevillo je pomemben, vendar najbolj izstopata prav dva naslova UEFA, kajti z njima je klub postal prepoznaven tudi v evropi. Kateri je vaš najljubši?

Težko je izbrati. Sevilla pred tem še nikoli ni osvojila evropskega naslova. V vitrinah so imeli kraljevi pokal in ligaški naslov, vendar nobenih evropskih priznanj. Pokal UEFA, ki smo ga zmagali v Eindhovnu je veliko pomenil ekipi, mestu in klubu. Sevilla je imela sloves, da v velikih tekmah vedno zataji, vendar je ta zmaga premagala vse tiste strahove in bojazni. Čudovito je bilo osvojiti ta naslov, najlepši pa je bil sprejem, ki smo ga bili deležni v Sevilli: bilo je nepozabno.

To je označilo novo obdobje kluba…

To je res, predvsem zaradi tega, ker nihče v ekipi pred tem še nikoli ni osvojil nobenega naslova. Bili smo ponižni športniki, ki so zvečine prišli iz majhnih ekip brez možnosti osvojitve naslovov. Tista Sevilla bo za vedno ostala v spominu, zahvaljujoč našemu trdemu delu in želji. V mestni dvorani smo bili deležni veličastnega sprejema. Na meni je ta dogodek pustil velik pečat. Za tem smo osvojili še veliko naslovov, vendar je moj najljubši prvi naslov zmagovalca UEFE.

Navijači Seville so močni in zabavni. Kako jih je poslušati na klopi?

Podpora navijačev Seville je izjemno pomembna, tako zelo da španska reprezentanca dolgo vrsto let ni izgubila tekme ko je igrala v Sevilli. Tako navijači Seville in Betisa se identificirajo z njihovimi ekipami in jih tako nosijo na poti do novih uspehov. Nikoli ne bom pozabil polfinala proti Schalkeju 04. Navijači so nam dali takšen zagon, ki je zelo redek na drugih stadionih.

Tudi Sergio Ramos se bo vrnil v Sevillo. Vedno omenja Antonia Puerto, ko osvoji naslov. Kaj menite o takih stvareh?

Je navijač Seville in profesionalec, ki da vse od sebe za Real Madrid in špansko izbrano vrsto. Bil je rojen in vzgojen v Sevilli, svoji Sevillismo pa dokazuje vedno ko ima za to priložnost. Antonio Puerta je na njegovi majici ob vsakem pomembnem dogodku. To pove veliko o Sergiu in kaže na njegovo človeško in iskreno stran.