X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zelo poseben obisk

Skupinica mladeničov iz Sierre Leone je delovala živčno in vznemirjeno pred njihovim ponovnim snidenjem z Ikerjem Casillasom, s katerim so se spoznali na njegovem potovanju v Madino pred dvema letoma.

Ti otroci so se imeli možnost ponovno srečati z vratarjem, zahvaljujoč fundaciji Real Madrida in organizacijam AECID, NGO ter DYES, pod vodstvom misionarja Cheme Caballera: »Zelo sem radosten da lahko da lahko osrečim te otroke,« je dejal Casillas.

Mladostniki so si ogledali stadion v sredo, danes pa so v Valdebebasu srečali Ikerja, ki si je zapomnil vsa njihova imena in jih ob tem tudi objel. V zameno so mu izročili uokvirjeno sliko mesta, ki ga je obiskal.

»Obisk Casillasa je spremenil naša življenja,« so dejali, »To je bila neverjetna izkušnja in fundacija Real Madrida dela veliko stvari, da bi nam pomagala.« Po srečanju so si ogledali trening ekipe, kasneje pa so dobili podpise vseh članov ekipe.

Iker Casillas

»Sodeloval sem pri obisku Sierre Leone dve leti nazaj in sem imel po dolgem času spet možnost videti te otroke. Situacija v kateri so v njihovi domovini je dokaj žalostna, po drugi strani pa je njihov odnos do življenja zelo pozitiven. Iz nečesa malega so sposobni narediti nekaj čudovitega.«

»Ta dejanja ti omogočijo, da se bolje počutiš glede samega sebe in ti dajo možnost pomagati ljudem. S tem ko osrečiš otroke, dobiš izredno dober občutek. Tam sem bil deležen zelo toplega sprejema in tega ne bom nikoli pozabil. Počutijo se pomembne, ko jih obišče igralec Real Madrida.«

Teresa Mogin, direktorica fundacije

To je bil eden od dveh naših projektov, ki sta bila finalista med nagradami za solidarnost v športu. Na to smo zelo ponosnim ker predstavlja in se osredotoča na zelo komplicirano in ranljivo območje. S tem, da smo lahko izdelali ta projekt, so se nam uresničile sanje.

Ti otroci so navdušeni, kajti za njih je vse kar vidijo na nek način novo. Včeraj so bili v sobi s trofejami, obenem pa so bili zelo vznemirjeni pred ponovnim srečanjem s Casillasom. Iker je bil zelo ganjen.«