X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: MMT Estudiantes 71-63 Real Madrid

Shrani.si

Položaj na lestvici v primeru derbija ne pomeni veliko, kar sta dokazala tudi Real Madrid in  MMT Estudiantes, ki sta se v soboto zvečer pomerila v Areni Madrid. Ne tekmi ni nobena ekipa pretirano blestela, vendar pa je Estudiantesu na koncu le uspelo zmagati z rezultatom 71-63. Real Madrid je tako plačal neodločnost in je sedaj odvisen od Unicaje, ki bi morala izgubiti vsaj 2 tekmi, če želi biti Real na tretjem mestu po rednem delu.

Obe ekipe sta bile dokaj neuspešni pri zadetih mestih v prvih minutah tekme. Joan Plaza je na parket kot prve poslal naslednje košarkarje: Raula Lopeza, Louisa Bullocka, Marka Tomas, Axela Hervella in Felipe Reyesa, ki so potrebovali več kot tri minute, da so dosegli prve točke za kraljevi klub. Estudiantes je na drugi strani bil nekoliko uspešnejši v napadu, čeprav je pod obema košema kraljeval Felipe Reyes. Tako se je prva četrtina končala z nizkim rezultatom in sicer 14-9 za Estudiantes.

Real Madrid ”smola” pri doseganju točk se je nadaljevala tudi v drugi četrtini tekme, saj je bila obramba Estudiantesa še vedno odlična. Zaradi te dobra obrambe, je imel težave tudi kapetan belih, ki je tako dosegel samo 5 točk v celotni četrtini. Kljub temu, pa je Real nato prikazal nekoliko boljšo igro, saj je nenazadnje tudi izenačil rezultat na 17 točki, po uspešno zadetem metu Hervella. Domačini so še naprej nadaljevali z odlično igro, zaradi česar se je razlika  povečala na 11 točk (31-20). Beli so nato napravili delni izid 6-0, s čimer so prišli nekoliko bliže Estudiantesu, ki je ob zvoku sirene postavil končni izid po prvem polčasu, 34-26.

Plaza je v tretji četrtini želel v igro Reala vpeljati več ustvarjalnosti, zato je na igrišče poslal kar dva organizatorja igre, poleg tega pa je bil na parketu še Bullock kot branilec. Kljub temu pa je Estudiantes začel drugi polčas z zelo močnim naletom, s katerim so si želeli priigrati še večjo prednost, vednar so jim na drugi strani Madridiste vrnile z odličnim metom za tri točke ter dobro obrambo. Po zaslugi vsega tega, je Real prišel prvič na tekmi v vodstvo (45-46), potem ko so napravili delni izid 9-0, vendar pa so domači vseeno dobili tudi to četrtino, 48-46.

Zadnja četrtina je tako bila zelo napeta. Estudiantes je spet prevzel pobudo, vendar se je Real Madrid odzval in zaostajal vsega tri tičke, tri minute pred koncem tekme (54-51). Kljub temu, pa je bila domača ekipa Estudiantesa tokrat premočna, saj so si v zadnjih minutah z delnim izidom 11-0, zagotovili pomembno zmago na Real Madrid, s čimer so si tudi povečali možnosti za obstanek v ligi ACB, medtem ko bo moral sedaj Real čakati na napako Unicaje, če želi priti na tretje mesto.

25.04.2009
Dvorana: Madrid Arena (Madrid), št. gledalcev: 10500, sodniki: J.A. Martín Bertrán, Francisco J. Araña, C.J. García León
Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 14-9
  • 2.: 20-17
  • 3.: 14-20
  • 4.: 23-17

71 – MMT ESTUDIANTES: Udrih (7); Granger (3); Jasen (15); Suarez (12); Popovic (10); Rancik (2); Junyent (2); Brewer (8); Iturbe (8); Wideman (4).
63 – REAL MADRID: Winston (0); Reyes (15); Van den Spiegel (0); Hervelle (6); Massey (9); Bullock (15); Llull (8); Raul Lopez (10), Tomas (0).

Shrani.si Shrani.si