X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-4 Real Madrid: Merengueji ustvarjajo zgodovino

Real Madrid je zmagal svojo prvo tekmo v petih letih na stadionu Sanchez Pizjuan in je sedaj le štiri točke za vodilno Barcelono. Renato je zadel v 15 minuti, vendar so merengueji z nepopustljivo borbo prišli do zmage s 4-2.

Veliko je bilo na kocki, tako za Sevillo kot za Real. Baletniki so potrebovali zmago, da bi lahko zmanjšali zaostanek za katalonci na samo štiri točke, medtem ko so Andaluzijci želeli zavarovati tretjo mesto na ligaški tabeli.

Raul je bil glavni napadalec na tekmi, s podporo Marcela in Higuaina, ki sta igrala na krilih in Gutijem, ki je delil žoge iz sredine igrišča. Številka 14 je bila konstantno krita s strani Duscherja in se tako v uvodnih minutah ni mogla povezati s soigralci. Sevilla je začela silovito, predvsem sta izstopala odlična Kanoute in Perotti. Slednjemu je pripadla tudi prva priložnost na tekmi, vendar je Casillas zanesljivo posredoval. Renato je le nekaj trenutkov kasneje uspel zadeti (15. minuta) in s tem le še povečal pritisk na Madridiste.

Vendar je ofenziva domačih po 20 minuti prenehala – kakor hitro je Guti našel pot mimo Duscherja. Realovi igralci so našli prostor za napad in tako je bil Palop prisiljen posredovati v ena na ena situaciji s Higuainom v 29. minuti. Argentincu se je ponudila še ena priložnost, vendar je slabo meril. Real Madrid je z organizirano taktiko in odvzemanjem posesti žoge Sevilli, na vse pretege želel izenačiti. Metzleder je stekel po desnem krilu in poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Raul podajo spremenil v zadetek.

Real Madrid je imel pobudo tudi na začetku drugega polčasa in Sevilla je delovala rahlo izgubljeno. V igro je vstopil Luis Fabiano, z željo da bi spremenil potek dogajanja na igrišču, vendar so merengueji še vedno pritiskali in Raul je po lepem strelu uspel še drugič premagati Palopa.

Kapetan se je boril še naprej in čez slabe tri minute zabil še en zadetek, po tem ko je izkoristil napako nasprotnikovega vratarja. Sevilla se je še naprej borila, preko Diega Capella celo uspela znižati rezultat, vendar je v zadnji minuti Marcelo uspel še enkrat premagati Palopa in dokončno potrditi zmago kluba iz španske prestolnice.

26. april 2009

Ramón Sánchez Pizjuan, 45.000 gledalcev

Sevilla 2-4 (1-1) Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si