X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Bi bili vi na Barceloninem mestu živčni?

Menim, da ne rabijo biti živčni. So vodilni na lestvici, imajo štiri točke prednosti, vendar sta za njih naslednja dva tedna ključnega pomena. Morajo obdržati prednost, ki jo imajo v tem trenutku.

Menite, da so prestrašeni?

Očitno je, da je Real Madrid zmanjšal zaostanek za osem točk in da se bosta na Clasicu spopadli dve ekipi, ki se borita za naslov prvaka. Zgodi se lahko karkoli. Kakorkoli že, raje bi bil v njihovih čevljih.

Kaj menite, o tem da bi vi naj bili favoriti sobotne tekme?

Barcelona igra sijajen nogomet, mi pa smo z našim stilom bolj učinkoviti. Smo edina ekipa, ki jim lahko parira v La Ligi. Upam, da se bodo ljudje med sobotno tekmo zabavali in bodo merengueji veseli tudi po njej. To bo najboljši clasico vseh časov.

Ali menite, da gre Realu na roko današnja tekma kataloncev s Chelseajom?

Jaz sebično verjamem, da jih bo njihov naporni koledar izčrpal. Kakorkoli že, v podobni situaciji so bili tudi v prvem delu lige in takrat so zmagali. Ne bom rekel, da si želim da Chelsea zmaga, želim pa si, da bi se Barcelonini igralci utrudili.

Niz zmag Real Madrida v drugem delu sezone je impresiven…

To kar počnemo  v prvenstvu je najbolj neverjetna stvar, ki sem jo kdajkoli videl. V kateremkoli drugem letu bi s takimi številkami že zdavnaj bili prvaki. Ko trdo delaš in treniraš, ti stoji ob strani tudi sreča. Ekipa se počuti dobro.

Kdo je po vašem mnenju favorit za zmago na Clasicu?

Težko je reči. Ena ekipa igra doma, medtem ko je druga vodilna v prvenstvu. To bo zelo pomembna in čudovita tekma. Vse se lahko zgodi.

Kaj bo ključnega pomena na sobotni tekmi?

Zelo se bomo morali koncentrirati. Barcelona ima mnogo odličnih igralcev, ki lahko kaznujejo vsako našo nepazljivost. Morali bomo izkoristiti vsako priložnost za zadetek , ki se nam bo ponudila.

Kako bi opisali vzdušje v slačilnici?

Smo pazljivi, vendar srečni ker nam gre trenutno vse od nog. Naš koledar je bolj kompliciran kot njihov.

Bi morebiten naslov španskega prvaka praznovali bolj kot prejšnje?

Naša najbolj vznemirljiva liga je bila tista, ki smo jo osvojili pod Capellom. To leto je prvenstvo enako zakomplicirano. Storili smo vse kar je v naši moči, da smo preprečili Barceloni predčasen dvig pokala. Zavedajo se da se za naslov bori še ena zelo kvalitetna ekipa.

Vaša ekipa je zelo zanesljiva?

Uspeh igralcev leži v zaupanju, ki ga ima vanj trener. Marcelo je popoln primer; sedaj je pomemben igralec. Tudi Higuain se je razigral. Pomembno jim je zaupati, kajti le tako lahko po najboljših močeh pomagajo ekipi.

Menite, da bo Casquerova zgrešena enajstmetrovka odigrala ključno vlogo v boju za naslov?

Ne vem. To bo pomembno če postanemo vodilni. Kar se je zgodilo v torek je zelo redko in na srečo nam je pomagalo. Naslednji dve tekmi bosta odločilni.

Kdo je bolj nevaren za gol, Messi ali Eto?

Oba sta izjemna igralca. Samuel je čisti napadalec in je obenem zelo hiter. Messi pa obdrži žogo v nogah in s tem rešuje težavne situacije. Sam sem prepričan, da je najbolj nevaren Xavi, ker je motor Barcelone.