X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

12 razlogov zakaj verjeti v Real Madrid

1. Casillas, Salgado, Raul, Guti, Cannavaro, Ramos, Torres, Javi Garcia, Diarra, Van Nistelrooy, Gago, Marcelo in Higuain; trinajst igralcev, ki vedo kako izničiti prednost Barcelone, z manj kot desetimi tekmami do konca. Dve sezoni nazaj so baletniki izničili prednost petih točk in osvojili njihovo trideseto prvenstvo.

2. Real Madrid je po prihodu Juandeja Ramos osvojil več točk od Barcelone. Če bi se sezona začela v 15em tekmovalnem dnevu, bi trenutno na vrhu prvenstvene lestvice bil Real. Od takrat pa do sedaj imajo Madridiste pet točk prednosti: 52 proti 47.

3. Real Madrid je v tej sezoni zadel večkrat kot katerakoli druga ekipa v Španiji. Real Madrid še nikoli v svoji zgodovini ni zmagal na osmih zaporednih gostovanjih. Prav tako jim manjka le še šest zadetkov, da ujamejo rekord največjih doseženih zadetkov v gosteh – 36. Obenem jim manjkajo le še tri zmage v gosteh, da premagajo rekord iz leta 86/867in 06/07 v največ doseženih zmagah na gostovanjih – 11. Letos je Real po šestih letih prvič zmagal na gostovanju v Sevilli.

4. Vsaka ekipa, ki je imela po 33 igralnih dnevih 78 pik, je do sedaj vedno bila na vrhu lestvice.

5. Real Madrid zaostaja za rekordom, ki ga je postavil Molowny v sezoni 85/86 le za tri točke. Real je takrat v prvih devetih tekmah dosegel 25 točk, katerim je sledilo še 6 zmag in dva poraza – skupno 43 točk v 17ih tekmah. Real Madrid je sedaj le pet točk za rekordom lige – 45 točk, ki ga je v sezoni 98/99 in 03/04 dosegla Barcelona. Trenutno stanje Barcelone je najboljše vseh časov v španskem prvenstvu. Dosegli so 50 točk v prvem delu tekmovanja. Deset točk in 5 tekem loči Madrid do izenačenja tega uspeha.

6. Nobena druga ekipa v Evropi ni dosegla toliko točk kot Real – 49 -v letu 2009.

7. Samo Arsenal in Alcorcon še zraven Real Madrida nista bila v letu 2009 niti enkrat poražena v prvenstvu.

8. Največ zmag na domačih tleh. Real Madrid in Barcelona vodita na tej lestvici s 17imi tekmami.

9. Največ ukradenih žog v La Ligi. Real Madrid je žogo nasprotnikom ukradel kar 1913-krat. Sledita mu Getafe – 1893 in Barcelona 1873.

10. Druga ekipa z najmanj prejetimi zadetki v Evropi. V letu 2009 je Real Madrid prejel le 9 zadetkov, kar ga uvršča takoj za Marseille.

11. Neverjeten niz. Real Madrid je zmagal 12 tekem in enkrat remiziral. Niz, od katerega je bila boljša le ekipa Miguela Munoza, ki je v sezoni 60/61 zmagala kar 15-krat zaporedoma. Remi proti Oviedu je ustavil niz 15 zmag v sezoni 60/61. To sezono so igralci Juandeja Ramosa izenačili ta niz po zmagi nad Recreativom. V sezoni 60/61 je Real zmagal 18 tekem in le dvakrat remiziral v 20ih zaporednih tekmah. To sezono, ga od tega mejnika ločita le dve zmagi.

12. Nikoli v stoletni zgodovini kluba ni ekipa prejela le 5 zadetkov v 16ih zaporednih tekmah.

Navijači…

Madridiste vedno stojijo ob svoji ekipi. To leto ni nič drugačno in zagotovo bodo navijači napolnili stadion za preostali dve domači tekmi.