X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Van der Vaart

Kako se počuti ekipa le tri dni pred Clasicom?

Odlično. Obstaja malce napetosti, vendar je to pomembna tekma, ki igra veliko vlogo pri končnem razpletu prvenstva. Vzdušje je odlično.

Bo Robben pripravljen do sobote?

Danes je treniral in je v dobri formi. Upam, da mu bo uspelo.

Ste videli tekmo med Chelsaejem in Barcelono?

Sem in to resnično ni bil najboljši Barcelonin večer, vendar je bila tekma taktično odlična. Verjamem, da bomo v soboto videli čisto drugačno Barcelono.

Kako na vas vpliva dejstvo, da če želite osvojiti prvenstvo, enostavno morate zmagati?

Vsi vemo, da moramo zmagati vsa preostala srečanja, vendar je tudi Barcelona v odlični formi. Moramo se boriti do konca, če želimo biti prvaki.

Kaj je bil ključ do tega borbenega duha, ki ga trenutno ima ta ekipa?

Zmagali smo vsa naša nedavna srečanja in smo le štiri točke za Barcelono. Tudi oni si želijo zmagati, ampak mislim da imamo vseeno veliko možnosti za uspeh. Barcelona je odlična v veliko pogledih, vendar med nami in njimi obstajajo razlike.

Ste potegnili kakšne zaključke iz tekem Barcelone proti Chelseaju in Valenciji?

Obe srečanji sta bili zelo težki. Valencia, Chelsea, prihaja še Villareal… Barcelona je igrala za odtenek bolje od Valencije in Chelseaja. Upam na sobotno zmago.

Bi uporabili tekmo s Chelsajom, kot vodič za ustavitev Messija?

Tudi Messi je človek, čeprav večino časa izgleda kot robot. Je eden najboljši igralcev na svetu, vendar ima tudi Chelsea kvalitetne igralce.

Če Real v soboto zmaga, bo liga končana kljub temu da boste še vedno točko za Barcelono? Bo Barcelona popolnoma padla?

Menim da ja. Če zmagamo, bodo postali zelo nervozni. Vendar bomo tudi mi mogli premagati Valencijo, Villareal… Do konca je še pet tekem in tekma z Barcelono bo vsekakor igrala zelo pomembno vlogo.