X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Raul

Bo to najpomembnejši Clasico v vaši karieri?

Te tekme so vedno posebne zaradi velikega rivalstva, ki obstaja med ekipama. Sedaj, ko je do konca le še pet tekem in je na kocki naslov, pa vse skupaj še pridobi na pomembnosti. Vsi si želijo zaigrati na tej tekmi, spremljali jo bodo vsi oboževalci nogometa.

Ali bi zmaga proti Barceloni pomenila lažjo pot do naslova?

Seveda. Imeli bomo več možnosti za zmago. Vse razen zmage bi nam pot do tretje zaporedne zvezdice zelo otežilo. Kakorkoli že, Barcelona ima vse stvari v svojih nogah, tudi če nam jih uspe premagati. Želimo nadaljevati naš odličen niz. Po sobotnem spektaklu nas čakajo še štiri tekme in želimo zmagati prav vse. Želimo osrečiti naše navijače, kajti skozi sezono se je zgodilo veliko neprijetnih stvari in vsi skupaj smo trpeli. Igralci smo vznemirjeni, hočemo se dobro odrezati in zmagati.

Barcelona igra dober nogomet, Real Madrid pa ima za sabo zelo dober niz. Je to najbolj negotov Clasico vseh časov?

Obema ekipama gre v tej sezoni španskega prvenstva odlično. Imeli smo niz, ki ga je težko izboljšati, isto velja tudi za katalonce. Odigrali so nekaj odličnih tekem in v soboto jih bomo poskušali nadigrati. Od samega začetka želimo izvajati pritisk. Tekmo igrajo na vsake tri dni in to bomo poizkusili izkoristiti.

Po prvem Clasicu v tej sezoni, so mnogi menili da bo Barcelona osvojila naslov. Ali z nestrpnostjo pričakujete povratno tekmo?

Za njih je bila to pomembna zmaga in takrat nihče več ni verjel v nas. Po dobrem nizu smo se znašli v situaciji v kateri smo danes. Naredili smo veliko delo, koncentrirali smo se le na posamezno tekmo. Tako smo prišli v situacijo v kateri lahko sanjamo o naslovu.

Barcelona ima polno dobrih igralcev. Kateri je vaš najljubši?

Vsi so odlični. Odlika Barcelona je med drugim tudi v tem, da ima poleg teh odličnih igralcev tudi enotno in dobro uravnoteženo ekipo. Vsak igralec je pomemben del ekipe. Kadarkoli je trener rabil različne tipe igralcev, so se vsi vedno dobro odrezali…

Toda katerega igralca najraje ne bi videli na igrišču? Xavija, Inieste, Messija… ?

Želim si, da bi vsi stopili na zelenico. Imajo odlične igralce, tako da če bi se moral odločiti jaz, ne bi bilo na igrišču prav nobenega od njih. Xavi je glavna violina njihove igre in če bo igral dobro, bo Barceloni pripravil veliko priložnosti. O tem kako dobri so njihovi napadalci ne rabim izgubljati besed.

Kakšno vlogo bo po vaše igral Messi?

Messi je fenomenalen igralec, eden najbolj pomembnih igralcev na svetu. Morali bomo paziti na njega. Ko ima dober dan, ga je praktično nemogoče ustaviti.

Menite, da je to najboljša Barca, proti kateri ste kdajkoli igrali?

Ekipa se presoja po rezultatih na koncu sezone, vendar menim da je ta ekipa ena najboljših, ki sem jih kdajkoli videl. Imajo veliko igralcev, ki lahko naredijo razliko in so edina ekipa, ki se še vedno bori na treh frontah. To pove veliko.

Barcelona je remizirala v zadnjih dveh tekmah. BI remi bil dober rezultat za Real Madrid?

Vse kar šteje je zmaga. Barcelona ni zmagala v zadnjih dveh tekmah, mi pa smo bolj pripravljeni na zmago. Njiihova ekipa in psihična pripravljenost jim omogočata, da lahko zmagajo na kateremkoli stadionu, vendar se bomo poskušali temu izogniti. Upamo, da se njihov slabši niz nadaljuje in da odnesemo vse tri točke. Remi bi dal Barci preveliko prednost in zato je to odločilna tekma za nas. Lahko si privoščijo poraz ali remi, mi pač ne.

Ramos je mnenja, da bodo morda prestrašeni…

Mislim, da niso prestrašeni. Imajo možnosti za zmago in za dosego treh točk se bodo zelo potrudili, posebej zato ker bi jim to omogočilo lažjo pot k naslovu.

Pojavljajo se govorice o tem da bi naj Juande ostal v Madridu tudi naslednjo sezono…

O tem ne razmišljamo. Naše misli so osredotočene na naslednjo tekmo. Klub se bo odločil o teh zadevah. Menimo pa, da opravlja dobro delo.

Kaj je bilo ključno dejstvo pri tem, da je Real Madrid prišel do ponovne možnosti za osvojitev naslova?

Naše vsakodnevno in tedensko delo in zaupanje, ki ga imamo vase. Imeli smo nekaj težkih tekem, vendar smo se pod vplivom zagona, ki nam ga daje zgodovina kluba, borili do konca in to se nam je obrestovalo z zmagami. To je tisto, kar nas je pripeljalo v to situacijo, vendar priznamo, da bi si želeli, da bi bila le ta še boljša. Po tekmi si želimo privoščiti sanje o ubranitvi naslova.

Ali Real Madrid verjame v zmago bolj kot Barcelona?

Zaupamo v naše delo in vemo, da lahko zmagamo tekmo in prizadenemo Barcelono, vendar je proti ekipi, ki igra na takšnem nivoju vedno težko zmagati.

Ali se prvič v tej sezoni počutite boljše od njih?

Ne. Barcelona je vodilna, ker si to zasluži. Po mesecih trdega dela in nezaupanja javnosti v nas, smo se znašli v odlični situaciji. Imamo možnost za končanje vsega skupaj. Do konca imamo še kar nekaj težkih tekem, vendar če zmagamo Clasico in nadaljujemo s tem nizom, bodo morda izpustili kaj točk.

Zdi se, da nobena ekipa v tej tekmi noče veljati za favorita. Kdo je favorit po vašem mnenju?

Real Madrid je zmeraj favorit, ko se igra na Bernabeu. Tekma bo izenačena, vendar nam bo vzdušje na Bernabeu pomagalo do nove zmage. To nas bo še bolj motiviralo.

Je ekipa govorila o možnosti zmage v povprečju doseženih golov?

Razmišljamo le o zmagi. Moramo biti ponižni in spoštovati naše nasprotnike, vendar bi morda lahko iz te tekme odnesli še nekaj več.

Ali ste se že sprijaznili z odsotnostjo Gutija?

Škoda je, da se je Guti poškodoval in upam da mu bo uspelo okrevati do tekme, vendar se to po udarcu, ki ga je prejel, zdi skoraj nemogoče. V zadnjih tekmah je igral res dobro in je bil pripravljen pomagati ekipi. Kakorkoli že, pripravljajo se še drugi igralci in trener bo izbral tiste, ki so za nalogo najbolj primerni.

Kako pomemben je povratek Heinzeja in Robbna?

Ko sta na voljo, ima trener še več možnosti za pripravo ekipe in zato je njuno okrevanje zelo pomembno. Poškodbi sta se zdeli hujše narave, vendar sta zdaj že nekaj dni normalno trenirala in zdi se da je vse v najlepšem redu.

Njuna vrnitev mora biti zelo pomembna za ekipo…

Robben je za nas zelo pomemben, saj vnaša nemir v nasprotno ekipo in ga je vedno dobro imeti na igrišču. V času njegove odsotnosti so njegovo pozicijo prevzeli drugi igralci, ki so se prav tako dobro odrezali. Tudi Heinze je zelo pomemben saj pozna Messija in bo ga tako lahko zaustavil boljše kot kdorkoli drug. Vendar moramo najprej gledati na ekipo. To jim bo le še otežilo delo.

Kakšno vlogo imajo v tej sezoni nizozemski igralci?

Menim, da so se dobro prilagodili življenju v klubu in so vsi po svojih močeh pomagali k uspehu. So mladi profesionalci in izkušnje ki jih pridobivajo bodo jim pomagale pri njihovem nadaljnem razvoju.

Ali naj Real Madrid krade žoge od Barcelone ali naj raje čaka na protinapade?

Početi bomo morali oboje. Tudi možnosti za oboje bomo dobili. V nekaterih delih tekme bodo prevladovali, vendar jim bomo morali s pomočjo odlične atmosfere hitro ukrasti nevarne žoge. Vsi pa vemo, da se lahko potek tekme drastično spremeni v eni sami minuti.

Kako se boste branili?

Želimo si prisvojiti žogo in jim otežiti stvari. Tudi drugače ekipa ne čaka na protinapade, prej obratno.  Barcelona jih potisne na svojo polovico in jih s svojimi priložnostmi za zadetke, tam tudi obdrži. Naš trener ve kaj storiti, vendar se lahko vedno zgodijo stvari zaradi katerih bomo morali prilagoditi igro.

Chelsea in Valencija sta remizirala zahvaljujoč obrambni taktiki s proti napadi. Menite da bo to ključ do njihovega poraza v soboto?

Chelsea je dobil kar si je želel, vendar je Barcelona zapravila nekaj priložnosti, ki bi popolnoma preobrnile potek srečanja.

Morda je razlika v letošnjem Clasicu v Madridu prav trener gostov – Guardiola…

Igra ključno vlogo, ker je v igralce uspel vcepiti določen način igre in ker se zdi da so sedaj ti srečnejši, kot so bili prej. Nekateri igralci, ki prej niso bili v dobri formi sedaj igrajo odlično in za to gre zasluga samo trenerju. Vesel sem zanj, ker ga poznam, spoštujem in občudujem. To, da ekipa igra tako dobro ga mora navdajati z zadovoljstvom. Vesel sem zanj.

Ljudje govorijo, da boste morali agresivno pokrivati igralce kot je Messi…

Normalno je, da igralci kot je Messi med tekmo prejmejo več udarcev. Poizkušajo ustvariti razliko, vendar menim, da ne prejmejo veliko več udarcev kot ostali člani ekipe. To je povsem normalno.

Se v teh tekmah počutite močnejši?

To je TISTA TEKMA. Vsi govorijo o njej in veš, da te bo ob igranju spremljal cel svet. Vsak igralec sanja o nastopu na tem derbiju in srečen sem, da sem lahko zaigral na nekaterih izmed njih ter na nekaterih celo zablestel. Upam da v soboto zablesti celotna ekipa.

Boste tudi proti Barceloni zadeli hat-trick?

Ne verjamem. V 15ih letih mi je to uspelo le trikrat. Želim si, da bi mi to uspelo še enkrat, še bolj pa si želim, da Real Madrid zmaga.