X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Juande Ramos

Pred prvim Clasicom ste stavili na Barcelono. Na koga stavite sedaj?

To ni res. Rekel sem, da če želijo ljudje postati milijonarji, da naj stavijo na Real Madrid. Tokrat ne bom stavil na nikogar.

Menita, da je po tekmah Barcelone s Chelsajem in Valencijo, sedaj razkrita formula za igro proti njim?

Vsaka ekipa je drugačna. Moramo poizkusiti izboljšati našo igro, brez da bi pokazali naše slabosti. Menim, da je za vsako stvar možnih več različnih receptov do uspeha.

Je to najpomembnejša tekma sezone?

Je, zato ker je to naša naslednja tekma. Prejšnji teden je bila najpomembnejša tekma s Sevillo, ker če bi jo izgubili, bi s tem izgubili tudi naše možnosti za naslov. Če jutri ne uspemo zmagati, se bo Barca spet oddaljila od nas. Tekma z Valencijo bo najpomembnejša tekma naslednji teden, ker je to tekma, ki je na sporedu.

Faubert ne igra. So mu vrata kluba zaprta?

Na njegovi poziciji igra Robben, ki trenutno kaže res vrhunske predstave. Faubert je prispel da bi pomagal, če bi ekipi karkoli manjkalo. Za dokazovanje ni imel možnosti, ker je trenutno vse v najlepšem redu. Nihče nima zaprtih vrat.

Bi bila osvojitev naslova veliko junaštvo?

Edini razlog, zakaj Real Madrid po takšni seriji še ni prvak, je zato ker tudi druga ekipa igra odlično. Obe strani sta zelo kakovostni in se nikoli ne bosta nehali boriti. Upam da se lahko približamo Barceloni.

Katero je šibko mesto Barcelone?

Barcelona opravlja sijajno delo. Imajo malo pomanjkljivosti. Poskušali jim bomo preprečiti uspešen dan, kajti imamo možnost da se jim približamo na eno samo točko.

Bo Robben začel v prvi enajsterici?

Zadnjih nekaj dni je normalno treniral, vendar se še moremo odločiti o tem če bo srečanje tudi začel. Nevarno bi ga bilo poslati v ogenj že od prve minute.

Imate anti-messi načrt?

Imam anti-Barcelona načrt. Menite da Xavi, Iniesta, Alves in Eto’o ne predstavljajo nobene grožnje? Osredotočanje samo na Messija nam ne daje nobene garancije. Trdo bomo morali delati kot ekipa, če želimo res ustaviti Barcelono.

Menite, da dokazujete da ste odličen trener?

Treniram mojo ekipo in ob tem ne dokazujem ničesar. Skrbi me le moja ekipa in z njo delam po najboljših močeh, v želji da bi ujel Barcelono. Moja individualna vloga nima pomena; pomemben je Real Madrid.

Bo Barcelona morda utrujena od tekme proti Chelseaju?

Igrajo v treh tekmovanjih in to ponavadi ekipe utrudi, vendar tudi za to ni nobenega zagotovila. Morda je to razlog, da bodo oni celo še bolj željni dokazovanja kot mi; kar ne bi bilo dobro.

Je odsotnost Gutija zelo pomembna?

Nikoli ni dobro, ko se igralec poškoduje. Guti je v zadnjih tekmah igral odlično in njegova odsotnost je pomembna, vendar imamo v ekipi igralce, ki se lahko odrežejo enako dobro.

Ljudje govorijo, da bo ta Clasico igra med čudovitim nogometom Barcelone in različnim stilom igre Madrižanov.

Obe ekipi sta različni. Vsaka ima svoj stil iz katerega izhaja. Barcelonin čudovit nogomet jim služi dobre rezultate. Naš stil je drugačen, vendar nam vseeno prinaša zmage. Kljub temu kaj pravijo ljudje, Real Madrid je odigral nekaj res dobrih tekem. Zadetki ne pridejo sami od sebe. Delamo dobro delo. Igrali smo dobro, manj dobro, imeli pa smo tudi nekaj slabših tekem.

Bi bilo pošteno če bi Real Madrid osvojil ligo?

Brez dvoma. Najboljša ekipa zmaga prvenstvo in to je najbolj pravičen način za odločanje o tem, kdo bo prvak.

Bomo na tekmi videli le malo zadetkov?

Kar šteje je končni rezultat. Z boljši igro se nam bodo povečale tudi možnosti za zmago, vendar nihče ne verjame v to, da je dobra predstava vredna več kot tri točke. Tekma bo izenačena, če se nobena ekipa ne bo odprla.

Imate kakšnega jokerja skritega v rokavu?

Težko je najti presenečanja na tekmi med Madridom in Barcelono. Ljudje vedo kaj lahko pričakujejo.

Ali bo to predvsem tekma trenerjev ali igralcev?

Vsi imamo svojo vlogo, ki jo moramo odigrati. Igralci igrajo in jaz treniram.

Bi vas presenetilo, če Messi in Eto’o ne bi igrala, da bi bila pripravljena za Clasico?

Moral bi vedeti kako pripravljena sta. Če bi bili vsi moji možje pripravljeni, bi za to tekmo uporabil mojo najboljšo enajsterico. Če bi dvomil v njihove zmožnosti, pa bi jih raje varčeval za tekmo s Chelseajom. Če Barcelona izgubi, bo ostala vodilna, v Londonu pa jim grozi izpad iz tekmovanja.

Ste zaskrbljeni zaradi gol-razlike?

Vseh 90 minut se bomo trudili po naših najboljših močeh. Ne vem koliko zadetkov bomo dosegli. Želimo si samo zmagati. Če zadenemo večkrat bomo zadovoljni, vendar je pomembna le zmaga.