X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: M.Torres

Zagotovo ste vznemirjeni pred sobotno tekmo.

To je najbolj pričakovana tekma leta, ki se bo odvijala ob pravem trenutku. Mislim, da naše domače naloge ne bi mogli opraviti boljše in najlepše je, da se sezona zdaj komaj začenja. Upam, da se bodo navijači zabavali in da bo tekma napeta. Najbolj pa upamo na tri točke. To je tisto, kar je važno.

Vas bi bilo kot igralca Barcelone strah igrati na Bernabeu?

Seveda. Vsaka ekipa, ki pride igrat na Bernabeu po mojem mnenju v sebi čuti nekaj strahu, kajti ve da bodo za zmago morali dati od sebe 120%. Za njih je ta situacija zelo težavna, saj morajo dokazati, da so boljši od nas. Zaenkrat nam gre vse od nog in verjamem da bo tekma takšna, da je ne bi smel nihče zamuditi. Upam da zmagamo; če nam to ne uspe, je vse kar smo dosegli zdaj, brez pomena.

Povpraševanje za vstopnicami je tako veliko, da bi Bernabeu lahko napolnili kar dvakrat. Vzdušje bo čudovito.

Vzdušje bo spektakularno. Podpora, ki jo dobimo od Madridist v takšnih tekmah je neverjetna. Ne smemo razočarati ljudi, ki jih tako skrbi za nas in nas podpirajo iz tedna v teden. Najmanj kar lahko naredimo je to, da zmagamo. Če bo nam to uspelo z dobro igro pa še toliko boljše.

Ali na tej tekmi obstaja favorit?

Verjamem, da smo mi edini favoriti, ko igramo na domačem stadionu, vendar obe ekipi trenutno igrata na zelo visokem nivoju in imata odlične igralce, ki se v teh srečanjih še posebej izkažejo.

V Barceloni so bile izvedene ankete, ki za favorita postavljajo Real Madrid.

To je zanimivo, kajti v Barceloni bi po pričakovanjih morala biti večina navijačev culetov. Kakorkoli že, te ankete ne pomenijo ničesar, ker so to samo stvari za navijače. Moramo dokazati zakaj smo tako blizu Barcelone in verjamemo da lahko zmagamo to tekmo. Če v to ne bi verjeli, ne bi bili v takšni situaciji kot smo zdaj. Imamo priložnost, da prednost zmanjšamo še za tri dodatne točke in pritisk, ki ga ustvarjamo na Barcelono, le še povečamo. Upam da se vse izteče tako kot si želimo, če pa ne, pa so do konca še vedno štiri tekme.

O čem govori ekipa?

Govorimo o nogometu, kljub vsemu kar govorijo ljudje z namenom da bi nas odnesli iz prave poti. V ekipi vlada čudovito vzdušje. Dobro se razumemo in vsak igralec bo v soboto dal od sebe 120%. V tej ekipi so igralci, ki niso dobivali veliko priložnosti pa se kljub temu sedaj zelo izkazujejo s svojimi predstavami.

Ko manjka Robben, zadeva Marcelo. Ko manjka Pepe, na sceno stopi Metze in prispeva tudi asistenco. Tudi vi ste storili isto, ko je manjkal Heinze. Obrambna linija je neverjetna in celotna ekipa dokazuje svojo kakovost.

Kar je pomembno je dejstvo, da jemljemo treninge kot neke vrste preizkus. Pomembno je trdo trenirati skozi ves teden, kajti dovolj igralnega časa je da vsi zaigramo in zato moramo trenerju tudi rezervisti pokazati svoje kvalitete. Zadovoljen sem s časom, ki mi ga namenja trener, kot tudi z dejstvom da priložnost dobivajo tudi nekateri drugi igralci.

Kaj je čarobna formula za zmago nad Barcelono?

Ne vem, če obstaja, a naša moč leži v posesti žoge. Imajo igralce, ki so zelo dobri pri zadrževanju žoge in lahko izpeljejo hitre protinapade. Mislim, da bomo sposobni narediti kar nekaj škode, če se bomo koncentrirali na posest žoge in ne bomo le tekali naokrog in jo lovili. Veliko zadetkov zabijemo iz malega števila priložnosti. Naš napad je v odlični formi. Moramo izkoristiti naše prednosti.

Koga se bojite bolj, Eto’oja ali Messija?

Če bom imel srečo, da bom igral, se bom osredotočil na kritje moje pozicije ne glede na to kdo bo igral tam. Pazil bom na vse igralce, kajti igrati moramo kot ekipa in si pri delu pomagati. Upam, da se stvari obrnejo tako kot si želim in da bodo ljudje po koncu dejali, da je predstava igralca, ki sem ga pokrival bila slabša od moje.

Bo rezultat tekme odločilen?

Začasno bo, vendar se kasneje lahko zgodi še veliko stvari. Soočili se bomo z vodilno ekipo, zato verjamem da je to najpomembnejša tekma sezone do zdaj.

Menite da se bo Barcelona v primeru, vaše zmage, vdala pod pritiskom?

Upam. Že dolge tedne so vodilni na lestvici in so nas lahko videli kako se borimo v našem zasledovanju. Zmaga bi nas pripeljala tako blizu, da bi nam bilo veliko lažje prevzeti prvo mesto v prihodnosti. Menim, da čutijo pritisk, posebej sedaj ko se bodo soočili s stranjo, ki ima tako velik vložek, kot ga imamo mi.

Čutite potrebo po zmagi z več kot dvema zadetkoma, v primeru da bi imeli boljšo gol razliko ob morebitnem istem številu točk?

To je pomembno, vendar bo tudi zmaga z 1 – 0  odličen dosežek. Seveda bomo poizkusili zabiti čim več zadetkov, predvsem če bi se tekma izkazala za lažjo kot jo pričakujemo. Dokazali smo, da lahko zadenemo v vsakem trenutku tekme, tudi v zadnjih minutah. Upam da lahko zmagamo tudi v medsebojni gol – razliki.

Se lahko ekipa upre pregledovanju koledarja in uporabi matematike za izračun njihovih realnih možnosti za naslov?

Menim, da se s temi zadevami ukvarja trener in osebje. Mi nogometaši se koncentriramo na vsako tekmo posebej. Naš naslednji nasprotnik je Barcelona in z njimi se bomo soočili v spektaklu na Bernabeu. Naš glavni cilj je da jih porazimo. O točkah bomo govorili kasneje…

Pred dvema letoma je bila situacija podobna. Menite, da se lahko to zgodi ponovno in lahko tudi to leto osvojite naslov?

Res je, da ta sezono spominja na tisto izpred dveh let, vendar je vsaka sezona različna. Imamo dovolj točk, da bi v prejšnjih letih verjetno osvojili naslov, vendar to leto temu pač ni tako. Naša mentaliteta se mora spremeniti. Za vsako ceno je treba zmagati. Mislim, da imamo možnosti da nam to uspe.

Statistika te ekipe je neverjetna…

Barcelona ima za sabo fantastično sezono in edini način, da jih premagamo, se skriva v tem da delamo isto kot smo delali do sedaj. Trudimo se po najboljših močeh in dokazujemo, da smo tudi v težkih časih sposobni dobro odreagirati. Zadovoljen sem z reakcijo ekipe na vse težave. Dokazati moramo da vse kar smo dosegli do sedaj, ni le naključje.