X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

El Clasico vreden naslova lige

Shrani.si

Ni veliko za povedati o sobotnem spektaklu med Realom in Barco, ko se ustavi cel svet, da si ogleda mater vseh derbijev. Letošnji El Clasico je zlahka tekma leta; nima vpliva na postavitev na lestvici, ima pa vpliv na končni razplet prvenstva.

“Edini favorit, ko se igra na Bernabeuu je Real Madrid,” je rekel Raul 2 dneva pred Clasicom in tako povzel mnenje celotne ekipe in Madridisma. Stavne hiše so zmanjšale možnosti Barceloni v zadnjih tednih, Los Blancosi pa si ustvarjajo čedalje več in več spoštovanja. Če Real Madrid res hoče osvojiti La Ligo, mora to dokazati. Danes. Zmaga bi bele približala na samo točko zaostanka, tako enostavno zgleda vse to.

Največja opazna izguba bo odsotnost Gutija, ki si je zvil gleženj v sredo in bo tekmo opazoval z slačilnic, prav tako je odsoten Sneijder zaradi mišičnih problemov v levi nogi. Kljub temu, je luč na koncu tunela, saj je Robben okreval, prej kot je bilo pričakovano in ima zeleno luč za nastop, prav tako tudi Heinze.

Barca ve, da je čas da se za to zadevo poskrbi, saj vedo, česa je sposoben Real Madrid. Poraz na Bernabeuu bo spravil njihove upe za naslov v resno nevarnost. Z hitrim približevanjem povratne tekme v Ligi prvakov pa bo moral imeti Pep Guardiola v glavi tudi nekaj taktičnih zamenjav.

Največja izguba Barce je odsotnost Rafe Marqueza, ki si je poškodoval meniskus proti Valencii. Pique in Puyol bosta tako poveljevala sredini obrambe, na bokih pa bosta Alves in Abidal. Vprašanje kako bo vse zgledalo na sredini, kjer se bo mogoče moral usesti Thierry Henry, na njegovo mesto pa bo šel Iniesta. Na sredini bi lahko začel še Busqets ali Keita, sigurno pa bosta začela Eto’o in Messi.

Duh El Clasica se stopnjuje v zraku ure, minute in sekunde do začetnega žvižga. To je vedno posebnost nogometa, to leto pa je vreden naslova La Lige…