X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Znan nasprotnik v četrt finalu lige ACB

Shrani.si

Dve od štirih četrt final lige ACB sta že znana, med njimi je znan tudi nasprotnik Real Madrid na poti v polfinale, to je ekipa DKV Joventut, Real pa bo kot prvi imel prednost domačega igrišča. Drugo že znano četrfinalno srečanje pa bo potekalo med Unicaja in Kalise Gran Canaria.

To bo že desetič v zgodovini, da se bosta med seboj pomerila Real Madrid in DKV Juventut. Zaenkrat so boljši igralci iz Madrida, saj so v dosedanjih devetih tekmah zmagali sedemkrat, medtem ko ima DVK dve zmagi v žepu. Prvič sta se tako moštvi pomerili v zaključnem boju v sezoni 1983/84, kjer so zmagali beli z rezultatom 2-0. Pred dvema sezonama, pa je bilo veliko bolj izenačeno, saj je Real zmagal šele po peti tekmi, tako je bilo 3-2 v seriji zmag. Se pa radi spominjamo tistega leta, saj je Real takrat postal prvak lige ACB, potem ko je v finalu premagal Barcelono.

In da se še malo spomnimo o obeh tekmah med Real Madridom in DVK Juventutom v rednem delu, kjer so obakrat zmagali Madrižani; prvo tekmo so zmagali v Badaloni, potem ko jim je uspel neverjeten preobrat (68-79), ki je ob enem bila tudi prelomnica za Realove košarkarje. Drugo medsebojno tekmo v letošnji sezoni, pa so v marcu odigrali v dvorani Vistalegre, kjer je bil Real boljši z rezultatom 100-88.

Kolendar tekem:

1. tekma: Četrtek 14. maj ali petek 15. maj (Vistalegre)
2. tekma: Sobota 16. maj ali nedelja 17. maj (Badalona)
3. tekma (če bo potrebna): Ponedeljek 18. maj ali torek 19. maj ali sreda 20. maj ali četrtek 21. maj (Vistalegre)