X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 76-67 ViveMenorca

Shrani.si
Brez Mumbruja in Bullocka, je v četrtek Real Madrid gostil ViveMenorca v prizadevanju, da osvojijo svojo 24. zmago v sezoni. Gosi so se borili vse do zadnje minute, da bi preprečili poraz, vendar so bili roko na srce belci preprosto boljši. Hervelle, Tomas in Reyes so tako poslali Menorco v drugi ligo, kjer bodo igrali v naslednji sezoni. Real Madrid pa se medtem počasi pripravlja na konec rednega dela sezone, saj je bila to zadnja domača tekma v rednem delu sezone, čez dva tedna pa se prične končnica, kamor pa je Real Madrid že nekaj časa uvrščen.

Real Madrid je oddahnil na segrevanju pred tekmo, saj je ta del priprav na tekmo normalno opravil kapetan, Felipe Reyes, ki je pred tem imel poškodovan hrbet, zato se ni vedelo točno aki bo lahko bil pripravljen do tekme. Vendar je bil, še več kapetan je tudi začel v prvi peterki, kjer so mu delali družbo Raul Lopez, Marko Tomas, Kennedy Winston in Axel Hervelle. Slednji je v prvi četrtini pripravil manjše presenečanje, saj je dosegel kar 13 točk. Menorca v prvi četrtini nikakor ni bila razpoložena, saj so puščali preveč prostora Realovim igralcem, kar so ti s pridom izkoriščali. Pri gostih, je tako v prvem delu tekme bil razpoložen samo Jesus Fernandez, kar pa je bilo premalo za razigrano druščino na drugi strani. Los blancosi so tako enakomerno povečevali razliko v svojo korist, Sergio Llull pa je z zabijanjem postavil končni izid prve četrtine, 30-15.

V drugem delu tekme, je Madrid kmalu prišel v težave zaradi osebnih napak, kar je omogočilo Menorci, da je zmanjšala razliko iz črte prostih metov. Deset točk s strani Ivanov je goste obdržalo v igri, kar je prisililo trenerja belih, Joan Plazo, da je v igro poslal mladega hrvaškega igralca Bojana Bogdanovića, čigar štiri točke, so poleg nejgove dobre obrambne igre, ustavile delni izdi Menorce 6-0, ob koncu druge četrtine, 45-34.

Tudi v treji četrtini je Menorca napovedala, da se ne bo vdala brez boja. Marino Bazdarić (najboljši strelec tekme)  je stopil na plin pri gostih ter zadel dve zaporedni trojki, s čimer je bila Menorca zmanjšala razliko na ”vsega” 6 točk, 50-44. Vendar pa je imel Real priprvljen odgovor, saj sta Marko Tomas in Felipe Reyes na hitro povečala razliko na 13 točk, 57-44.

V zadnji četrtini ritem igre ni popustil, saj se nobena ekipa ni želela  predati, vendarle pa je Menorca pri tem bila na slabšem. Massey in Ven den Spiegel sta s svojima spektakualrnima potezama dvignila na noge celotno dvorano; Američanovo zabijanje je bilo pri tem vrhunec cečera. Menorci je uspelo zmanjšati razliko na manj kot deset točk manj kot 2 minuti pred koncem, saj so se pri tem zavedali, da bi lahko bilo to njiova predzanja tekma v ligi ACB. Vendar pa je imel Reyes glavno besedo pri tem ter zabil še zadnji žebelj v gostujočo krsto, ko je z zabijanjem postavil končni izid, 76-67.

29.04.2009, 33.krog lige ACB
Dvorana: Palacio Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 5900, sodniki: M.A. Pérez Pérez, Santi Fernández, Antonio Sacristán
Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 30-15
  • 2.: 15-19
  • 3.: 16-21
  • 4.: 15-12

76 – REAL MADRID: Raúl López (5), Tomas (16), Winston (9), Hervelle (17) y Reyes (13) – začetna peterka; Llull (4), Bogdanović (4), Massey (4), Van den Spiegel (4).
67 – VIVEMENORCA: Jeter (10), Weis (5), Jesús Fernández (7), Stojic (2) y Bazdaric (24) – začetna peterka; Marc Fernández (2), Ivanov (12), Sundov (2) y Guzmán (3).
Shrani.si Shrani.si