X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-6 Barcelona: Na Bernabeu simfonija Barce in agonija Reala

Shrani.si

Real Madrid je poizkušal, a Barca je trenutno le premočna tudi na Bernabeu. Poznala se je odsotnost Gutija, Sneijderja in Pepeja, pritisk je bil enormen, vse skupaj pa je pripeljalo do poloma in prekinitve niza 18 tekem brez poraženosti Real Madrida.


Clasico se je začel napeto, saj je Xavi hitro testiral Casillisa, na drugi strani pa je strel Robbena v kot preosmeril Puyol.
Glede na pomembnost tekme, je Juande Ramos od svojih igralcev zahteval še dodatno zavzetnost pri igri. Eto je poizkusil svojo srečo v 6. minuti, vendar je bil Casillas na pravem mestu. Barcelona je pritiskala, nato pa je udaril Gonzalo Pipita Higuain po prodoru Ramosa. Madrid je zavzel dobro pozicijo, a takrat je Barca šele začela igrati.

Pet minut po zadetku Higuaina in eksploziji na tribunah Bernabeua, je Henry prejel lepo podajo Messija in elegantno matiral fantastičnega Ikerja (po njegovi zaslugi bi bil rezultat za Barco lahko še večji). Komaj je Real zadihal je Barca udarila še enkrat. Xavi je lepo izvajal prosti strel na glavo Puyolu, ki je žogo zabil v mrežo Ikerja. Real se je nekako odzval in skoraj dosegel gol, a je Alves po akciji Robbena in Higuaina, žogo izbili iz golove črte. Barcelona je spet začela dominirati v posesti žoge in ravno pred polčasom je Messi dosegel še tretji gol za katalonece po podaji Xavija.


Los Blancos so še nekako dohajali Barco, potem ko je Ramos zabil gol po podaji Robbna, tako je bil rezultat 3-2. Madridismo se je začel prebujati, nato pa je spet udaril Henry za 4-2. Juande je nato zamenjal Marcelota za Huntelaarja, da bi še nekako spreobrnil rezultat… Barcelona je začela hraniti svoje moči, medtem ko se je Real moral boriti za vsako žogo, kar pa vseeno ni bilo dovolj. Še enkrat, delovalo ni ničesar, udaril pa je spet Messi po podaji Xavija. 5-2.


Kot, da 2-5 še nebi bilo dovolj, je nato zadel še Pique. Barcelona je bila superiorna, madridiste pa smo lahko ponosni samo na našo podporo in nič drugega. Predstava Reala je bila žalostna.

2. maj 2009, 34. krog

Santiago Bernabeu, 82.000 gledalcev

Real Madrid 2-6 (1-3) Barcelona



Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si