X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Obstaja protistrup za La Masio? Obstaja, imenuje se Cantera!

Real Madrid oziroma »FC Internacionale« je dobil starega/novega nasprotnika. Vrača se La Masia! Se opravičujem, vrača se Barca s starimi načeli, s staro filozofijo in s starim modelom igranja. Tega načina igranja, tega sistema se z logičnimi razlagami enostavno ne da pojasniti. Temelji namreč na ustvarjanju lastnih igralcev s pomočjo mladinskih šol in se uveljavlja skozi celotno zgodovino nogometa. Poznavalci govorijo o višji sili oziroma energiji, ki ti jo lahko dajo ti doma vzgojeni igralci. Njihov čut pripadnosti do kluba namreč razvijajo že od mladih nog. Poleg tega spiritualnega dela, ki bo verjetno za vedno ovit v tančico skrivnosti, pa obstaja tudi zelo pomemben dejavnik samega šolanja v mladinskih šolah. V vseh kategorijah se igra po enakih zamislih in po enaki filozofiji. Od najnižje (otroci), pa vse do najvišje (člani). Vsi igrajo na enak način. In če se združi skupina nadarjenih igralcev, ki ima v celotnem procesu nogometnega izobraževanja enake ideje, načrte, taktične zamisli in želje, potem se uspehu enostavno ne moreš izogniti. Ne le, da se ne moreš izogniti uspehu, ne moreš se izogni totalni dominaciji nad drugimi klubi. Kajti ob združitvi pravega načina šolanja in občutka pripadnosti, ki ga imajo ti igralci, dobiš rezultat, ki ga je dobila Barca. Klub, kateremu ne more do živega nobena ekipa z igralci katerim je pomemben samo denar (in vsi vemo da je večina takšnih). Ekipa, brez istega procesa šolanja, brez skupnega srca na dolgi rok enostavno ne more uspeti. Nobena ekipa ne more igrati “atomskega” nogometa z igralci, ki jih nabereš po klubih v svetu. To ti lahko uspe samo, če imaš korenine oziroma temelje v La Masii, ali La Canteri ali kateri drugi mladinski šoli. Le teh nekaj fantov bo lahko razvilo igro, ki so jo razvijali že z 9 leti v nižjih kategorijah. Temu jedru igralcev dodaš par vrhunskih tujcev in to je recept za klub, ki deluje v popolni harmoniji. Dobiš klub kot je trenutna FC Barcelona.

Kako se spopasti s takšnim klubom oz. njegovo filozofijo? Odgovor je preprost. Spremeniti je treba trenutno filozofijo kluba in jo prilagoditi razmeram in najboljšemu načinu delovanja. V našem primeru je odgovor povsem preprost… CANTERA! Antivirus za La Masio. Šele, ko se bo Real iz Madrida vrnil na staro pot razmišljanja in bo obudil filozofijo, ki mu je prinesla gromozanske uspehe, šele takrat bo lahko začel razmišljat o uspehu in kakšnem boljšem obdobju nogometnih uspehov. Do takrat se pa ne bo mogel kosat z višjo silo, La Masio.

Grega aka Raulito