X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Juande Ramos

Kakšna tekma…
Ni prijetno. Izgubili smo veliko upanja o ubranitvi naslova v prvenstvu, vendar je Barcelona enostavno bila boljša. Igrali so boljše od nas in so si zaslužili zmago.

Kaj je bil ključ?
Ko smo zadeli, so se naši apetiti povečali, vendar je Barca kmalu odgovorila z dvema zadetkoma in ekipa se enostavno ni več znala pobrati. Barcelona je v vodstvu odlično nadzirala srečanje. Zelo smo trpeli in se fizično izjemno žrtvovali, da smo dosegli zmanjšanje rezultata, vendar nam ni bilo usojeno. Barca ima veliko talenta in hitrosti.

Je Real Madrid preveč tvegal?
V prvi tekmi nismo igrali tako odprto in so nas vsi kritizirali ter primerjali z majhnimi ekipami, ki se pridejo samo branit. Na igrišče smo prišli z željo po zmagi, saj druge izbire niti nismo imeli. Prvih dvajset minut nam je šlo dobro, vendar se je Barcelonin napad izredno izkazal. Proti njim moraš igrati ali agresivno ali pa defenzivno, nam se na žalost naša računica ni izšla.

Vas je Barcelona »izšolala«?
Barcelonina igra je stopničko višje od vseh ostalih ekip. Dokazali so svojo superiornost, vendar so morda prvi zadetki bili rezultati napak posameznikov. To nas je vrglo iz tira, vendar smo se trudili po najboljših močeh. Barceloni ne smeš podariti priložnosti, ker jih bo izkoristila. Barcelona ima ekipo, ki je sposobna zmagati na kateremkoli stadionu.

Ste vi veliki poraženec tega Clasica?
Ekipo vedno ocenjujem kot celoto. Zmage in porazi morajo biti sorazmerno porazdeljeni. Real Madrid je bil odgovoren za niz čudovitih rezultatov, ne le trener ali igralci. V dobrem ali slabem, odgovorna je celotna organizacija.

To leto je Real Madrid izgubil proti Liverpoolu in Barceloni?
Oba evropska velikana sta nas nadigrala in to moramo priznati.

Je La Liga izgubljena?
Vedno poskušam razmišljati le o naslednji tekmi, ne glede na to če smo izgubili ali zmagali. Posledice poraza bomo čutili še kar nekaj dni, saj so igralci vznemirjeni. Za naslednjo tekmo se bodo začeli pripravljati v torek. Borili se bomo dokler smo vsaj matematično še vedno živi, čeprav je situacija zdaj veliko težja. Real Madrid se ne bo nikoli predal.