X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Kralj statistike

Shrani.si

Samo teden pred koncem rednega dela lige ACB, lahko označimo kapetana belih, Felipeja Reyesa, za kralja statistike, saj se bojuje za najvišje mesto v kar nekaj statističnih kategorijah. Prav tako pa se v kategoriji prostih metov in trojk za najvišja mesta poteguje Louis Bullock.

MVP (NAJKORISTNEJŠI IGRALEC)
Felipe Reyes vodi v tej kategoriji praktično že celotno sezono in samo eno tekmo pred koncem zgleda, da mu nagrade MVP (najkoristnejšega igralce) rednega dela, ne more več noben vzeti. Felipe ima trenutno povprečni statistični indeksa (”performance points”) 22.66 točk na tekmo, s čimer je boljši od Splitterja (TAU, 20.68), Borchardt (CB Granada, 19.92) in Rakocevic (TAU, 19.16). Oleson se je prestavil na šesto mesto na tej lestvici, zaradi slabše druge polovice sezone, medtem ko se je na peto mesto povzpel Fran Vazquez.

NAJBOLJŠI STRELEC
Igor Rakocevic je virtualno že najboljši strelec lige ACB z 19.87 točkami na tekmo, pri čemer je verjetno  Srbski igralev odigral najbolšo sezono do sedaj. Na drugem mestu je igralec Fuenlabradasa Brad Oleson. Felipe Reyes pa je na šestem mestu s povprečjem 16.24 točkami na tekmo, Louis Bullock pa ima deseto najboljšo povprečje, 15.4 točke na tekmo.

NAJBOLŠI SKAKALEC
Reyes in Borchardt tukaj bijeta še vedno pravi boj. Tako bo lahko Felipe osvojil tudi to nagrado, če bo v zadnjem krogu izboljša svoje povprečje skoko, ki je trenutno 9.52, na 9.88 skokov na tekmo, kolikor jih ima njegov nasprotnik za to prestižno nagrado. Z drugimi besedami, Reyes mora na zadnji tekmi proti Ricoh Manresa dobiti vsaj 11 skok za prvo mesto med najboljšimi skakalci. Sicer pa Ameriški košarkar dominira pri obrambnih skokih, medtem ko Španec pri skokih v napadu.

METI ZA DVE TOČKI, ZA TRI TOČKE IN PROSTI METI
Felipe Reyes vodi v ligi ACB z 6.17 meti za dve točki. Fran Vazquez ima najboljši odstotek zadetih metov za dve točki in sicer 71.57% njegovegih metov za dve točki je končalo v košu. Taquan Dean (Murcia) je zadel največ trojk in ima povprečje 3.5 trojke na tekmo (Bullock je trenutno sedmi z 2.17 trojkami na tekmo). V prostih metih je ”Sweet Lou” (o.p. Bullock) tretji najboljši izvajalec, saj je zadel kar 92.14% metanih prostih metov.

PREJETE OSEBNE NAPAKE, STORJENE OSEBNE NAPAKE IN ČAS IGRANJA
Kot pri skokih, tudi pri prijetih osebnih napakah vodita dva košarkarja in sicer Curtis Borchardt in Felipe Reyes, saj je bilo nad njima opravljenih največ osebnih napak. Nihče od Madridist pa ni med petimi igralci lige, ki so storili največ osebnih napak. Pooh Jeter pa je na vrhu glede povprečnega igranja na tekmo, saj ima povprečje 32:36 minut na tekmo.

ASISTENCE, BLOKADE IN UKRADENE ŽOGE
Javi Rodriguez (6.04, Ricoh Manresa) in Ricky Rubio (5.95 DKV Joventut) bosta med seboj odločila, kdo bo igralec z povprečno največ asistencami na tekmo. Raul Lopez je v tej prvini košarke na 13. mestu, z 3.24 asistencami na tekmo. Barcelonin košarkar Fran Vazquez ima v povprečju 1.67 bloko na tekmo, kjer ga lahko premaga samo Lamont Barnes , ki ima trenutno 1.55 blok na tekmo. V boju za naziv igralca, ki je ujradel največ žog na tekmo, pa se bosta pomerila Rubio (DKV) in Prigioni (TAU), kjer je španski fenomen ukradel povprečno 2 žogi, Argentinec pa ima povprečje 2.1.