X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tiskovna konferenca: Gago

Shrani.si

Ali  si ekipa, želi da bi se sezona zaključila?

Do konca moramo še vedno odigrati pomembne tekme. Naša tekma v soboto je bilo precej grda, s čimer so se zapletle stvari za nas, ampak še imamo matematične možnosti za zmago v boju za naslovu, zato se moramo še naprej boriti.

Kaj menite o govoricah o tem, kdo bo zapustil ekipo in kdo se ji bo pridružil?
Novega predsednika še ni. Moramo se osredotočiti na igranje in treniranje, saj smo vsi profesionalci, da bi zmagali v soboto ter osrečili svoje navijače. Barcelona lahko še vedno izpusti kakšno točko. Ljudje ne bi smeli govoriti o tem, že iz spoštovanja do igralcev.

Pojavilo se je tudi vaše ime …
Nič ne vem o tem. To ni res.

Juande Ramos ti je verjetno rekel, da je ta prelomnica pomembna in da sedaj ne smete obupati …
Zagotovo. Imamo ponos. Ponovno moramo zmagati za navijače in za sebe. Smo na koncu sezone, zato moramo pustiti dober vtis na ljudeh po nizu, ki smo ga imeli.

Kako ste se počutili, ko se je Barcelona uvrstila v finale Lige prvakov? Si že govoril z Leom Messijem?
Igra je bila čudna. Čestital sem Leu in Tevezu, ki igra za Manchester. Zelo sem srečen, saj sta moja prijatelja. Upam, da v finalu zmaga najboljša ekipa.

Si Barcelona zasluži, da je v finalu?
Imeli so neverjetno sezono. Morda vam ni bila všeč včerajšnja predstava, vendar si Barcelona zasluži finale.

Do kakšnih sklepov ste prišli po El Clasicu?
Bilo jih je veliko. Vsak od nas naredi osebno analizo, po takšnem porazu. To bo bolelo še dolgo časa. Vendar moeamo naprej, bomo še imeli priložnost za maščevanje ko bo čas.

Tekma v Valencii bo zelo pomembna.
To bo zapletena tekma, saj so bili blizu zmage nad Barcelono. Moramo poizkusiti zmagati, da bi ohranila naše matematične možnosti za naslov odprte. Moramo poizkusiti vzeti tri točke.

Je še kaj posebnega, kar vas skrbi pri Valenciji?
Imajo zelo dobre, kakovostne igralce. Imeli bomo odlično priložnost, da pokažemo svoj stil igre v soboto.

Ali menite, da so favoriti za kvalificiranje v Ligo prvakov za naslednje leto, v njihovem boju z Villarrealom in Atlético Madridom?
Težko bo za njih, saj so vse tri ekipe dobre. Mislim, da bo odločitev o tem padla šele na zadnji tekmi sezone.

Ali je kdo govoril s tabo o Florentino Perezu? Kaj menite o možnosti prihoda Valdana v klub?
Nikogar nisem nič vprašal. Nekajkrat sem večerjal skupaj s Jorgejem, vendar sva se govorila samo o nogometu. Všeč mi je njegov pogled na šport in njegov slog, vendar bomo morali počakati, da vidim kaj se bo zgodilo.

Ali menite, da ljudje cenijo vaš niz 17 zaporednih zmag dovolj?
To je nekaj zelo pozitivnega. V drugem delu sezone smo imeli dober niz. Borili smo se proti ekipam, ki so bile v boljših formah od nas, zaradi česar je nastala velika razlika, vendar nam je uspelo zmanjšati to razliko v zadnjih nekaj tednih. Zelo sem ponosen na to kar smo storili. Pred sobotno tekmo ni vse tako, kot smo pričakovali, vendar pa moramo zmagati naslednje štiri tekme, da ohranimo dober niz. Naredili smo dobro delo, saj smo lani naslov osvojili s 85. točkami.

Zdi se, da je bil Juande Ramos črtan s seznama trenerjev za prihodnost po porazu …
Kdor koli pride v klub mora ceniti sezono, ki smo jo imeli. Še vedno je prezgodaj, da bi govorili o tem … Bomo videli, kaj se bo zgodilo, ko pride nov predsednik.
Shrani.si