X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Ricoh Manresa 81-84 Real Madrid

Shrani.si

Za Real Madrid je bila tekma le ogrevanja pred končnico; za Ricoh Manresa na drugi strani, pa je štela samo zmaga. Zmaga na sobotni tekmi za domačo ekipo in ob morebitni sreči pri izidih na drugih tekmah, bi lahko Manresa še ujela končnico, vendar je Joan Plaza s svojimi varovanci razblinil vse upe domačih, ki so tako že zaključili sezono. Real Madrid je tako zaključil redni del sezone v ligi ACB na četrtem mestu in se bo tako naslednjo nedeljo pomeril proti DKV Juventut na prvi tekmi četrt finala, kot prvo na domačem parketu.

Manresa je povedla na začetku tekme in vse se je začelo dobro za domačo ekipo. Vendar pa je bilo navdušenje kratkotrajno, saj je pet naslednjih zaporednih točk prispeval Kennedy Winston. Še dodatnih šest s strani Raul Lopeza, Hervelleja in Bullocka, je bele pripeljalo že na prednost sedmih točk, 16-23. Ponsanau je zahteval minuto odmora, po kateri je na parket poslal 3 nove igralce: Ibaka, Bulfonija in San Miguela, vendar je Madrid nadaljeval z argresivno igro ter do konca četrtine ohranil sedem točk prednosti, 18-25.

V nadaljevanju je Marko Tomas zadel trojko, s čimer je potrdil prednost Reala. Novo trojko je dodal tudi Hervelle, kar je samo še povečalo prednost igralcev iz prestolnice, saj je na semaforju pisal rezultat 39-29. Manresa je takoj našla odgovor, saj je zadela dve trojki, vsak po eno s strani San Miguel in Bulfoni ter nato še zabijanje Rubio. Katalonski klub je tako prišel štiri minute in pol pred odmorom na vsega 1 točko zaostanka. Pred odmorom pa je Felipe Reyes le povečal prednost na pet točk, 44-39, da so lahko beli nekoliko lažje zadihali v odmoru.

V tretji četrtini pa je sledil preobrat, saj je bila Manresa senzacionalna. Po zabijanju Asselina in trojki Bulfonija, je bila tekma ponovno izenačena na 44. točki, vendar je Real Madrid vzdtrajal pri svoji igri ter s trojkama Tomasa in Bullock prednost ponovno povišal na sedem točk. Sledila je nekoliko bolj agresivna obramba domačih, vendar tudi to ni bilo dovolj za spremembo poteka tekme. Bullockova trojka ob zaključku tretje četrtine, pa je dala Real Madridu deset točk rednosti pred zadnjim delom srečanja, 56-66.

Manresin delni izid 15-4, pri tem kar pet zaporednih točk Jordi Grimaua, je pripeljalo ekipe ponovno skupaj, saj je bila razlika samo 2 točki, vendar pa je Llull, ki je dosegel zadnjih sedem od devetih točk Real v zaključku, dokončno odločilo vse dvome o zmagovalcu na zadnji tekmi rednega dela v sezoni za obe ekipi.

9. maj 2009, 34. krog lige ACB

Dvorana: Pavello Nou Congost, št. gledalcev: 5500, sodniki: Amoros, Garcia Gonzalez, Peruga

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 18-25
  • 2.: 21-19
  • 3.: 15-22
  • 4.: 27-18

81 – Ricoh Manresa: Rodriguez (6), Montañez (5), Grimau (8), Asselin (7), Rubio (30) – začetna peterka -; San Miguel (3), Bulfoni (16), Ibaka (2), Alzamora (4), Sanchez (-).
84 – Real Madrid: Lopez (11), Bullock (14), Winston (5), Hervelle (12), Reyes (19) – začetna peterka -; Tomas (9), Llull (11), Massey (2), Van der Spiegel (1).
Shrani.si Shrani.si Shrani.si