X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 3-0 Real Madrid: Tri točke ostale na Mestalli

Shrani.si

Real Madrid je izgubil na Mestalla proti motivirani Valenciji, ki se bori, da si zagotovi mesto med prvimi štirimi ekipami v Evropi, ki bodo imela priložnost igrati naslednjo sezono v Ligi prvakov. Pri tem je prvi gol na tekmi dal Mata, nato pa sta mu sledila še Silva in Baraja.

Juande Ramos je glede na prejšnjo tekmo v začetni postavi naredil le eno spremembo, s tem ko je namesto Lassane Diarre, ki je bil odsoten zaradi gripe, postavil mladega Javi Garcijo. Zaradi poškodb in kazni pa so prav tako bili odsotni Guti, Sneijder in Pepe. Tekmo se je začela z hitrim ritmom ter priložnostima za zadetek na obeh straneh. Tako je bila na začetku na vsako nevarno akcijo Valencije odgovorjena nevarnost s strani Marcela, Higuaina, Robbena in Raula. Kapetan Madridist je bil prvi, ki je prišel v kazenski prostor domače ekipe, potem ko je prejel žogo in z elegantnim preigravanjem s peto, preigral domačega obrambnega igralca v stilu Fernanda Redona, a je nato bil zaustavljen s strani domačih obrambnih igralcev. Beli so imeli drugi priložnost trenutek kasneje, ko je Higuain lepo našel Robbena, ki pa je bil zaustavljen s strani Albiola.

Valencia je bila že od začetka tekme podjetnejša in Madridiste večkrat povsem stisnila na svojo polovico. Tako je kmalu po začetnem pisku Casillas odlično reagiral in obranil strel Marchene z glavo, s čimer je preprečil hitro vodstvo domačih. Kljub temu pa je sredi prvega polčasa Mata vendarle matiral Ikerja, po odličnih podajah med Silvo in Villo. Silva je vsega štiri minute kasneje še povečal prednost Valencije na dva gola, potem ko se je najprej sprehodil mimo Javi Garcije ter neovirano močno streljal in po nespretnem izbijanju Ikerja tudi zadel. Sledil je rumeni karton Gaga, kar je bil njegov že peti v prvenstu, s čimer bo moral izpustiti naslednjo tekmo. Madrižani so nato le krenili v napad, vendar pa jim ni uspelo do polčasa znižati rezultat.

Beli so potrebovali novi čudež, ko so po odmoru prišli iz slačilnic na igrišče z načrtom o preobratu. Prva priložnost za zadetek v drugem polčasu, je pripadala Robbenu, ki je lepo pripeljal žogo na rob kazenskega prostora, kjer je ustrelil z levo nogo, vendar je njegov strel zletel mimo desne vratnice. Po neučinkoviti igri tudi v drugem polčasu, je moral Juande Ramos nekaj spremeniti, zato je v igro namesto Javi Garcije poslal Nizozemca Van der Vaarta, z upanjem, da se bo kaj spremenilo na igrišču. Sicer je bil Nizozemac kar aktiven v več kot tridesteih minutah igre, vendar pa tudi sam ni mogel storiti več, kot pa en nevaren strel na gol.

Real Madrid je še naprej nadaljevala s prizadevanjem po dosegu zadetka, vendar je Valencija odgovorila s svojim tretjim zadetkom na tekmi, potem ko je z roba kazenskega prostora s čudovitim ”volleyem” zadel Baraja. S tem so se vsi upi po preobrati razblinili in Los Che so slavili zasluženo zmago.

9. maj, 35. krog lige BBVA

Mestalla, 50.950 gledalcev

Valencia 3-0 (2-0) Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si