X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid je izgubil samo enkrat v zadnjih devetih tekmah na El Madrigalu

Shrani.si


El Madrigal ima v La Ligi prav poseben status, saj velja za enega najbolj neugodnih stadionov za gostujoče ekipe. Zaradi tega je Villarreal na njem še močnejši in njihovi nasprotniki imajo zelo težko nalogo, če želijo zapustiti stadion s kakšno točko v žepu. Kljub temu, pa se je Real Madrid očitno specializiral, da na El Madrigalu dosega dobre rezultate, saj je izgubil samo enkrat v zadnjih devetih tekmah.

Ekipi sta se prvič pomerili med seboj 31. avgusta 1998 na Santiagu Bernabéu, kar je bil čas, ko se je Villarreal boril za obstanek v elitni španski ligi. Beli so tisto tekmo dobili z rezultatom 4-1, pri čemer je dva gola prispeval tudi sedanji kapetan Raul. Vse od takrat pa do danes, pa sta si obe ekipi stali nasproti še 19-krat, kjer je bilo odigranih devet tekme na stadionu Villarreala, El Madrigalu.

V teh devetih tekmah na El Madrigalu, pa so Madridiste izgubile samo enkrat, kar je zagotovo dobra statistika na gostovanjih. Edini poraz na El Madrigalu, se je tako zgodil v sezoni 2006/07, ko so bili domači boljši z rezultatom 1-0. Na ostalih osmih tekmah pa je Real Madrid zmagal petkrat ter še trikrat remiziral, pri tem pa ima bilanco zadetkov 13 (doseženih) proti 4 (prijeti). Statistika se prevesi v Realovo korist še bolj, če gledamo vse medsebojne tekme, saj je Real Madrid zmagal na kar 12. od skupno 19. tekmah proti “rumeni podmornici”, šestkrat je remiziral ter samo enkrat izgubil. Real prevladuje tudi v bilanci doseženih zadetkov, saj je sam dosegel 36 golov ter jih prejel samo 13, kar pomeni, da Real Madrid proti Villarrealu doseže 1.9 gola in prejme 0.68 golov na srečanje. Na eni od tekem, ki so jo igrali na Bernabéu v sezoni 2000/01 je Guti med drugim za zmago 4-0, dosegel tudi hat trick.

Zadnjič sta se ekipi pomerili med seboj v letošnji sezoni, natančneje v 17. krogu, ko je tekmo z edinim golom na srečanju odločil Robben. Vsekakor je to lep spomin za Madridiste, vendar pa zagotovo ni najlepši proti “rumeni podmornici”. Ta naziv zagotovo prejme tekme lanske sezone na El Madrigalu, kjer je Real zmagal kar z rezultatom 0-5, kjer so bili strelci Raul, Van Nistelrooy, Guti in Sneijder dvakrat.