X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Perez: tiskovna konferenca

Kaj vse je povedal Florentino Perez na današnji tiskovni konferenci…

Shrani.si

O volitvah: Vedno sem bil odprt za debate, toda o ostalih kandidatih bom govoril v uradni kampaniji. Eduarda Garcie ne poznam, Juana Oniveo pa poznam. Najprej počakajmo, da vidimo kdo vse bo kandidiral.

Projekt: V življenju vedno razmišljam, da sem vsega sposoben. Zdaj sem uvidel, da je čas, da se vrnem in dam nov impulz klubu. Znova želim ustvariti vrhunski športni projekt, da bo vrnil Madrid tja kamor spada – na vrh sveta.

Ekonomska situacija: Trenutno živimo v težkih finančnih razmerah. Zelo so me presenetile govorice o visokih odškodninah morebitnih okrepitev. Na drugi strani smo še vedno klub z največjimi dobički in s tem moramo nadaljevati.

Nekatere vsote v javnosti so me zares presenetile. Res je, da sem še vedno človek, ki je plačal največ za določene nogometaše in o tem še vedno vsi govorijo. A še vedno sem zelo izkušen pri vodenju poslov in imam veliko izkušenj s pogajanji.

Odhod leta 2006:
Vsakdo je odgovoren za svoja dejanja. Odšel sem februarja leta 2006 in res je, da nekateri menijo, da je vse kar se je zgodilo za tem tudi moja krivda. Priznam to je bila napaka. Mislil sem, da bo to rešilo istitucionalno krizo v klubu, a jo je še poslabšalo. Svoje napake sem analiziral in le s tem je možen napredek.
Sedaj sem imel čas in sem uvidel številne napake v prejšnjem obdobju. Spoznal sem, da je pomemben stabilni športni program in na tem področju je bilo v zadnjih letih preveč sprememb. Pomembno je zmagovati, a pomembna je tudi borba za lovorike. Analizirali smo vse napake in verjamem, da imamo trdno in lepo prihodnost.
Takrat sem vedel, da so potrebne spremembe, predvsem v športni politiki kluba. Toda vse kar sem poskušal, je šlo v napačno smer. Marsikaj je šlo narobe tudi zato, ker sem mislil, da je klub bolj stabilen, kot je bil v resnici. Vsak se iz napak drugače uči, toda takrat sem menil, da se bo z mojim odhodom morebiti kaj rešilo.

Takrat bi moral mandat opraviti do konca, kar je pogoj za stabilnost. Za tiste, ki so takrat ostali sem menil, da bodo znali dobro prevzeti klub.*

*tukaj je v bistvu Perez hotel povedat, da bi tisti pod njim (Martin in Calderon) morali voditi klub do konca mandata, a so se ti istočasno začeli med sabo grupirat in boriti za prestol, kar je privedlo do volitev, ki so bile navadna farsa.

Barcelona: Barcelona ima za sabo res fenomenalno sezono, a to me ne moti, prej motivira. Hočemo narediti vodilni športni projekt v Evropi, ki ne bo konkurenčen samo Barci, ampak tudi Chelseaju in Man Unitedu. Letošnji rezultati Barce so kot nekakšno merilo, kaj mora biti Real.

Motivacija:
Nikoli nisem rekel, da je kdo rojen za predsednika Reala, še vedno pa menim, da so nekateri igralci rojeni, da igrajo za Real. Sedaj sem mnogo bolj motiviran kot leta 2000. Beli Obama? Edino kar sem dobil od ljudi je občutek, da me podpirajo pri tem projektu. Poskušali bomo svoje najboljše, a hočem obljubiti le realne stvari. Vem, da so pričakovanja velika in upam, da ne bomo razočarali visokih pričakovanj.

Načrti: Da za Real igrajo najboljši na svetu in da igrajo tudi domači igralci, ni načrt Florentina Pereza, ampak je tako vedno bilo. Vedno sem želel biti pošten do korenin Reala Madrida. Mešanica svetovne kvalitete in Cantere je pripeljalo Reala do najboljšega kluba vseh časov. Naš tokratni slogan bo slonel na stabilnosti, iluziji in samozaupanju. Moji sodelavci me poznajo in vedo, da bomo naredil vrhunski športni projekt. Hočemo tekmovati z najboljšimi in to bomo tudi storili.

Morebitna imena: Mourinho, Wenger… so vsa vrhunska imena, toda do spoštovanja igralcev in trenerjev, ki so še vedno pri Realu o imenih ne želim razpravljati. Še posebno po bolečem porazu z Barcelono je dobro, da se stvari nekoliko umirijo. Danes ne bom govoril o imenih. A vsi vemo kaj pomenita Zidane in Valdeano za Real in kako se z njima razumem. Tako mi ne bo težko delati z njima, a ne bom nič potrdil.

Povrnitev vložkov: Imena kot so Figo, Zidane, Ronaldo, Raul, Casillas, Roberto Carlos v klub prinašajo denar in tega se je potrebno zavedati.

Pri štadionu smo že v preteklosti ogromno vložili in tako bo tudi v prihodnosti, kjer je potrebno urediti parkirišča, verjetno v obliki garažne hiše pod stadionom.

Potrebno je vlagati, da potem dobiš kaj nazaj. Plačal sem 60 mio za Figa in 70 za Zidane, a se je dosti več denarja vrnilo v klub.

Cristiano Ronaldo: “Je eden najboljših na svetu.”

Kaka: Sem zelo dober prijatelj z Adrianom Gallianijem. Ko sem jaz v Italiji, ali on v Španiji se vedno dobiva. Normalno je, da se pogovarjava o nogometu in tako sva se tudi o Kakaju. To pa je tudi vse v tem trenutku in lepo počakajmo do volitev.

Roberto Carlos je eden najboljših igralcev v Realovi zgodovini in dobro ve kaj je Real Madrid in tako ni čudno, če svojemu sonarodnjaku govori lepo o našem klubu.

Francoski nogometaši: Sam sem kupil Zidana in Makeleleja, ki sta bila zares odlična. Zagotovo bo še veliko francoskih nogometašev igralo za Real, saj Francija vedno proizvaja sijajne nogometaše.

Raul: Raul je simbol in je podrl praktično vse rekorde tega kluba. Želimo ga obdržati v našem klubu tudi, ko bo enkrat končal kariero.

“Galaktiki”: Te besede od mene niste nikoli slišali. To je beseda, ki so se je spomnili novinarji, sam pa lahko rečem le to, da noben nogometaš takrat v klubu ni imel problemov.

Kupovati iz Barce:
Nikoli nisem dejal, da ne mislim kupovati iz Barce, kar se je dokazalo že s Figom. Če bomo kakšnega igralca želeli in bo sam želel priti k nam in bomo to lahko izpeljali, potem bo prišel, če tudi je iz Barcelone. Tako je bilo s Figom in tako se je potem meni dogodilo z Makelelejem, ki je na isti način odšel.

Košarka:
Tu imamo podobne načrte kot pri nogometu in vrniti staro veliko ime Realu tudi v tem športu.

Marketinška potovanja: S potovanji po svetu smo začeli prav mi in nato nam je sledil vse svet. To je povsem normalno, saj se vsi zavedajo pomembnosti tega in dohodkov od tega. Madrid bo potoval tja, kjer so naši najpomembnejši trgi, to so Azija in ZDA.

Potem pa je še ene par stvari v zvezi s poslovanjem kluba, s Sociosi, etičnem kodeksu, itd… Pač, da bo klub deloval transparentno, da bodo Socioti vedno imeli v pogled v delovanje kluba, itd…

Oglasil se je tudi Zidane, ki podpira Perez, ker je ta po njegovem edini v tem trenutku, ki lahko povrne dobro ime klubu ter ob enem dosega tudi dobre rezultate. Zidane pa zaenkrat ni hotel potrditi, da bo prišel nazaj v klub skupaj s Perezom, a da sta v vsem tem času zelo veliko na vezi.

Enako pa meni tudi Sergio Ramos, ki pravi, da je vrnitev Pereza dobra za klub.