X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 79-62 DKV Joventut

Shrani.si

Real Madrid ne bi mogel imeti boljšega začetka končnice ACB 2008/09. Beli so Joventut uničili že v prvem polčasu, zahvaljujoč odličnemu vodstvu Louisa Bullocka in Felipe Reyesa. Real Madrid bo tako imel priložnost, da se uvrsti v naslednji krog, polfinale, v ponedeljek.

Kot je že normalno za njihovo igro, je Joventut začel tekmo z velikim zagonom in dosegel prve štiri točke, medtem ko je  imel Real Madrid v napadu nekaj težav, zaradi njihove agresivne obrambe. Dva koša s strani Bullocka in Reyesa sta rezultat izenačila, vendar je hitra igra Joventuta prisilili Real, da se je vračal zelo hitro v obrambo. Real Madrid je potrpežljivo čakali na priložnost za nadzor nad igro in potem, ko so tudi dobili nadzor nad igro, je bil Joventut nemočen. Beli so tako prvo četrtino dobili z rezultatom 18-13.

V drugi četrtini se je poškodoval najboljši košarkar gostov, Ricky Rubio, ki je tako bil prisiljen izpustiti preostali del tekme, poškodoval pa se je pri prenosu žoge v napadalno polovico, ko mu je spodrsnilo in si je poškodoval stegnsko mišico. Joventutu se je poznala Rubijeva odsotnost, zaradi česar je razlika takoj narasla na deset točk, 25-15. Obramba Real Madrid je postal neverjetno trdna, prav tako pa so začeli prevladovati pod košem v napadu. Real je zadel tri izjemne proti napade, kjer so bili učinkoviti Massey, Bullock in Reyes, temu pa je potrebno dodati še odlično delo v obrambi s stranu Mumbra. Domačini so naredili delni izid 15-2, ki jim je omogočil, da so vodili tudi po drugi četrtini, 47-23.

Tudi po odmuru Real Madrid ni imel nobenega usmiljenja do gostov, zlasti Louis Bullock, ki je zadeval tako za tri točke, za dve točki, kot tudi proste mete (njegova najljubši met). Pau Ribas je poizkušal zmanjšati razliko svoje ekipe, vendar je bil sam premalo za preobrat. Sergio Llull je s trojko povedel Madridiste v vodstvo za 27 točk, kar je samo še dodatno navdušilo vse zbrane v dvorani Vistalegre. Tako so se še enkrat pokazale ambicije ekipe, ki je lačna naslovov.

Pred začetkom zadnjega dela tekme, je na semaforju pisal rezultat 67-41, nato pa je Real Madrid še naprej nadaljeval svoj triumf proti zmagi nad Joventutom. Van den Spiegel, ki je zamenjal Reyesa, je dosegel sedem točk, s čimer je Real vodil že za velikih 30 točk, 78-48. Glede na visoko prednost, se je Joan Plaza odločil, dati priložnost za dokazovanje  mladamu Nikoli Miroticu in Miguel Molini, kar so z navdušenjem pozdravili domači navijači, Real Madrid pa je nato zanesljivo pripeljal tekmo do konca ter tako v seriji zmag povedel z 1-0.

16. maj 2009, prva tekma četrt finala končnice lige ACB 2008/09

Dvorana: Palacio Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 7100, sodniki: Fco. De La Maza, Oscar Perea, C Sánchez Monserrat

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 18-13
  • 2.: 29-10
  • 3.: 18-18
  • 4.: 14-21

79 – REAL MADRID: Winston (6), Reyes (10), Hervelle (5), Bullock (14) and Raul (4) – začetna postava -, Mirotic, Van Den Spiegel (7 ) Mumbrú (7), Massey (10), Molina, Tomas (9) in Llull (7).
62 – DKV JOVENTUT: Ribas (12), Rubio (2), Jasaitis (10), Norel, Moiso (6) – začetna postava -, Bogdanovic (9), Karl (4), Jagla (2), Hernández-Sonseca (8), Laviña (6), Tomás (3) in Mallet.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Shrani.si