X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napredek Gonzala Higuaína

Shrani.si

Sezona se približuje zaključku in že sedaj lahko brez dvomov rečemo, da je bila ta sezona najboljša do sedaj za Gonzala Higuaína. Argentinec, ki so prišel v klub decembra leta 2006, je z doslednim trdim delom dosegel napredek vsako leto. Njegov napredek od prihoda v klub je več kot očiten, vendar tukaj ni opazen napredek samo v njegovih sposobnostih na igrišču, ampak o tem govorijo tudi številke. Z največ doseženimi goli, asistencami je Gonzalo Higuaín postal ključen igralec Real Madrid in če vemo, da je star šele 21 let, potem je pred njim še zelo lepa prihodnost.

V Madrid je prišel zelo mlad s kovčkom polnim navdušenje in z namero, da bo napredoval s trdim delom na igrišču. Gonzalo Higuaín, je z samo 21. leti postal eden od najbolj cenjenih igralec v La Ligi, pred katerim je še zelo pela prihodnost, o čimer prepričljivo kaže tudi statistika letošnje sezone v domačem prvenstvu: 20 golov, 9 asistenc , s čimer je svoji ekipi priigral kar 22 točk. Higuaín je v špansko prestolnico prišel v zimskem prestopnem roku v sezoni 2006/07 in je do konca sezone dosegel vsega 2 gola. Torej malo, vendar sta bila ta dva gola pomembna, saj sta pomagala klubu, da so beli naredili ogromen korak v smeri naslova prvakov. Naslednje sezono je svojo bero golov že povečal na 8. Kritikam navkljub je letos Argentinski napadalec dokazal svojo talent in napredek ter v 32 tekmah (dve tekem sta še na sporedu) dosegel 20 golov.

S tem je tudi najboljši strelec Real Madrida, kar pa ga uvršča tudi med najboljše strelce španskega prvenstva ter strelca, katerega goli so prisnesli veliko točk. Argentinec je s svojimi goli tako priigral kar 22 točk belemu baletu. V zadnjem letu je v odločilnih trenutkih znal velikokrat prispevati zadetke, s čimer se je Real vse do zandnjega boril v prvenstvu in prikazal neverjetne preobrat in povratek. Na stadionih ekip Numancije, Atlético Madrida in Athletic Bilbao, so bili samo nekateri stadioni, kjer je gol Higuaína prinesle pomembne točke.

Higuaín pa ni le najboljši strelec kraljevega kluba v domačem prvenstvu, ampak je tudi najboljši podajalec v ekipi, saj ima do sedaj kar 9 asistenc oz. 9 podaj, po katerih so njegovi soigralcu zadeli gol.

Santiago Bernabéu je kraj, kjer je Gonzalo Higuaín najučinkovitejši. Šestnajst od skupno dvajsetih golov, jih je dosegel na igrišču, kjer Madridiste najbolj uživajo ob igranju mladega Argentinca. Tako je zadnji gol na Santiago Bernabéu dosegel proti mestnemu tekmecu, Getafeju, ko je v zadnjih minutah tekme, pokazal svoje najboljše kvalitete, hitrost, moč in spretnost, ter dosegel odločilen zadetek za zmago.