X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Miguel Torres

Miguel Torres

Miguel Torres

To nedeljo, bo vaša zadnja tekma na Bernabeu, sigurno morate biti motivirani za zmago…
Pomembno je, da dobro končaš sezono, da imaš mirne počitnice in si bolje skoncentriran na naslednjo sezono. Upam, da bomo tisti, ki nismo dobili toliko priložnosti za igranje dobili priložnost.

Danes je Ikerjev rojstni dan, ste mu čestitali v kakšni posebni maniri?
Kot na vsakega kapetana smo nanj zelo navezani. Drugače pa ni bilo nič posebnega, zaželeli smo mu vse najboljši, upamo pa, da je preživel lep dan s svojo družino.

Danes je 11. obletnica, ko je Klub osvojil svoj 7. naslov v Ligi prvakov. Čutite nostalgijo?
Čutimo, ker tudi sami hočemo biti na samem vrhu. Nivo, na katerem igrata Real in Barca je vedno najvišji, ampak vsakič je eden boljši ali slabši, odvisno od sezone. Barca je bila to leto boljša in moramo jim čestitati za ta uspeh. Lepota nogometa pa je, da se vse spremeni na hitro. Sezono moramo zaključiti na najboljši možni način, zato da zadovoljimo naše navijače. Naslednje leto bomo spremenili vse, kar smo delali narobe to leto.

Kakšne so vaše izkušnje z sedmim naslovom evropskih prvakov?
Takrat sem bil mulec in sem bil doma, bil pa je res čudovit moment. Šel sem na sprejem, ki so ga navijači pripravili igralcem, ko so pristali v Madridu. Bil je drugačen občutek od tistega, ki sem ga imel na Cibelesu lansko leto. Lepo je občutiti praznovanje z obeh vidikov.

Mijatovič je oznanil odhod iz kluba. To pomeni začetek nove ere?
Čas volitev se bliža z novimi ljudmi in novimi idejami. Hvaležen sem Pedji, ker je bil on eden izmed ljudi, ki so si me zaželeli v tej ekipi. Hvaležen sem tudi Michelu in Capellu, ker sta mi dala priložnost. Upam, da se dobro odrežem v prihodnosti, kjerkoli že bom.

Se je poslovil od ekipe?
Mislim, da bo prišel jutri, vedno je bil zelo blizu ekipi. Vsi zelo dobro shajamo z njim. Hvaležen se mu, ker me je  obravnaval dobro in mu za želim vse naj naj v prihodnosti.

Misliš, da si ga bo Madridismo zapomnil po njegovem delu kot športni direktor ali po njegovem golu v Amsterdamu?
Real Madrid ima veliko članov in vsak ima svoje mnenje. Nekateri ga imajo radi, drugi ne. Nisem pa jaz tisti, ki bi sodil, hvaležen pa se mu, da sem dosegel prvo ekipo.

Novinarji in navijači menijo, da boste ostali v novem projektu…
Hvaležen sem za to. Hočem igrati več in še vedno uživati podporo navijačev. Upam, da ostanem naslednjo sezono in da imamo dobro ekipo, ki si jo Madridismo zasluži. Hočem, da Madrid računa name. Če ne, ne bom delal težav. Igralci iz akademije jih nikoli ne delamo.