X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Vse najboljše, Iker!

28 let nazaj se je rodil Iker Casillias Fernandez v Mostolesu. Njegovo življenje je bilo polno vzponov in malo manj padcev, predvsem pa veliko odrekanja, da je postal to kar je. Casillias si je izpolnil sanje, potem ko je vstopil v Realovo akademijo leta 1990, danes pa je najboljši vratar na svetu. Skromen in delaven, z leti nogometa, ki še prihajajo pred njega.

iker

Iker je skozi kategorije Reala začel prehajati 19 let nazaj (1990), v prvo ekipo pa je vstopil v sezoni 1999/00, ko je bil star šele 19 let. Čeprav je trener  Jupp Heynckes zaprosil Ikerja, da potuje z prvo ekipo na tekmo proti Rosenborgu, je Iker še vedno igral za Real Madrid C, dokler ni napredoval v Castillo. Iker je navduševal že v mladih letih, ko je z špansko mlado reprezentanco osvojil evropsko U-15 prvenstvo. 2 leti kasneje je uspeh ponovil še z U-17 reprezentanco (potem, ko je ubranil enajstmetrovko), leta 1999 pa je osvojil še U-19 prvenstvo. Isto leto je dobil še nagrado Bravo Trophy, ki jo dobi najboljši evropski nogometaš pod 21 let.

Iker je takoj zavzel mesto prvega vratarja že od sezone 1999/00, pri 28. Letu pa je eden najbolj izkušenih igralcev v ekipi in eden od kapetanov. Novinarji so mu nadeli vzdevek »Heroj iz Glasgowa«, ko je zamenjal poškodovanega Cesarja in nato z izjemnimi obrambami Realu prisvojil 9. naslov evropskega prvaka. Nekaj dni kasneje je bil vpoklican v špansko reprezentanco, da bi zamenjal poškodovanega Canizaresa. Od takrat naprej je no.1 v španski reprezentanci in v Realu.


Predvsem pa ga odlikuje njegovo srce, borbenost in ne vprašljiv Madridismo. Vsi pomnimo njegove solze sreče ob osvojitvi naslova španskih prvakov leta 2007…

Agilen, hiter, inteligenten in nepremagljiv, Casillias je najboljši vratar na svetu.

Vse najboljše Iker!