X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro

Čas je za slovo…
Da, premišljeval sem veliko, odločil sem se, da grem nazaj v Italijo, da igram za Juventus. V Madridu sem spoznal veliko prijateljev in ljudi s katerimi imam odličen odnos. Zapuščam Real Madrid. Pomembna stvar je, da sem dal vse v teh treh letih in zato nimam nobene slabe vesti.

Si razočaran?
Kar ne maram je, da si bodo ljudje zapomnili naše zadnje tri tekme. Nebi smelo biti tako. Dosti čudnega se je zgodilo letos, kar bi imelo velik negativen efekt na katerokoli drugo ekipo; sprememba trenerja, predsednika, odsotnost Ruuda, Diarre in De La Reda, nazadnje še Pepeja. Pred tekmo z Barcelono so v nas vsi videli fenomenalno ekipo, ki je imela najboljši izid v drugem delu La Lige.

Imeli boste priložnost za slovo v nedeljo na Bernabeuu.
Pomembno je, da zmagamo, tako ekipa, kot navijači si to zaslužijo. Pomembno je, da se lepo poslovimo od Bernabeua, da bomo potem imeli dober občutek… Zame še posebej, saj bo to moja zadnja tekma na Bernabeuu.

Razumete, da so ljudje jezni nate, ker ste podpisali sezono še pred koncem sezone?
Čakal sem dolgo časa, Juventus pa  je oznanil javno šele pred dvema dnevoma. Čakal sem na Real, da naredi prvo potezo, ampak ni, zato sem si poiskal možnosti drugje. Medicinski pregled sem imel šele po Clasicu, ko je postalo jasno, da ne bomo osvojili naslov.

Kaj so vaši najboljši spomini v teh treh letih?
Imam jih veliko, saj smo osvojili 2 prvenstvi in super pokal. Bil sem zelo motiviran, da bi osvojili Ligo prvakov, ko sem podpisal, kljub temu sem bil zelo srečen tukaj, čeprav nismo osvojili la Decime. Bil pa sem 2x na Cibelesu in ponosen sem na to.

Koga boš najbolj pogrešal?
Vsakega soigralca… Imel sem priložnost igrati ob boku najboljšim: Iker, Diarra, Ruud, Sergio, Raul, Pepe. Skupaj smo se borili do konca. Pogrešal bom seveda še direktorje, trenerje in seveda novinarje. Vedno ste me hvalili, ko sem igral dobro in me raztrgali, ko sem igral slabo. To je naravno v nogometu.

Kaj so vaši najslajši in najžlahtnejši spomini?
Sigurno je bilo najbolj žalostno izgubiti proti Barceloni to leto. Delali smo trdo celo leto, nato pa se je zgodilo to… Kot pravimo v Italiji »greš v Rim in ne vidiš Papeža«. Poraz proti L’Poolu je bil tudi velik udarec za ekipo. Najboljši trenutki pa so bili tisti, ko nam je Barcelona pripravila sprejem na Bernabeuu, super pokal proti Valencii, ko smo zmagali le z 9 možmi, pa seveda tekma proti Mallorci, ko smo osvojili prvi naslov. Spomini so zelo lepi…

Prišli ste z Ballon d’Orom v žepu in naslovom najboljšega igralca sveta, zdaj pa odhajate po slabi sezoni.
Ne, ne. To je tipično v življenju nogometaša. Nekatera leta so boljša kot druga, ampak kar šteje je, da se obnašaš kot profesionalec. Imel sem zgledno obnašanje skozi cela tri leta tukaj.

Kaj rabi Real Madrid?
Mislim, da se bodo morali lotiti stvari počasi, ker se je zgodilo dosti čudnega to leto. Klub rabi lepo začrtano pot, ki ji mora slediti, rabi predsednika, ki bo na čelu več kot samo 4 leta. Rabi stabilnost in enotnost.

Bi radi zadeli na slovesu od Bernabeua?
Nisem zadel tukaj že 3 leta. Vsak igralec mora poznati svoje mesto, ni pomembno, da se poslovim z golom, ker se mi ni treba dokazovati v samo eni tekmi. Sem le moral narediti nekaj dobrega skozi zadnja tri leta.

Bi bil Mourinho dober trener za Real Madrid?
Mislim da je super trener in da je Inter zgradil dobro moštvo v zadnjih letih. Morali bomo delati trdo, da jih bomo z Juvetom premagali. Mourinho ima dosti izkušenj za Real Madrid, ampak ljudje pozabljajo na Juandeja Ramoas, ki je odličen trener.

Kaj bi radi rekli navijačem?
Grazie Mille. Vedno so bili dobri do mene. Bili so zelo odpuščajoči prvo leto in za to se jim lahko samo zahvalim.

Kako mislite na sloves v nedeljo?
Samo zmaga je vse kar je pomembno zame. Ostalo bo prišlo kasneje. Nočem mislit na slab ali dober sloves, ekipa je zares pomembna.

Se vidimo naslednje leto v finalu Lige prvakov…
Upam, to bi me naredilo zares veselega.