X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Onieva uradno oznanil svojo kandidaturo

Juan Oneiva

Juan Oneiva

Bivši Realov podpredsednik je danes uradno oznanil kandidaturo za predsednika Real Madrida pod sloganom »Kaj lahko Real Madrid stori zate?«

Onieva pravi, da se je odločil postati kandidat zaradi »trenutne krize, ki jo trpi Real in se je zaredila v temelje te institucije«. Dejal je, da so glavni problemi pretiran merkantilizem, zapuščen mladinski program in grajenje ekipe na osnovi kapitala.

»Glavno je, da se povrne originalne vrednote, ki so naredile to institucijo veliko,« in dejal, da je njegov program zgrajen na enostavni ideji »timskega dela«. »Da bo to delovalo, moramo biti udeleženi vsi (sociji) in aktivno sodelovati. Tri glavna načela mojega programa so: 1. smo športna enota in nikoli to ne bomo nehali biti. 2. zmaga ni dovolj, treba je zmagati s stilom in dobrim nogometom. 3. socio je šef! On je tisti, ki odloča, kaj se bo zgodilo v naslednjih nekaj letih,« je poudaril Onieva.

Onieva je nato poudaril še bistva v svojem projektu, eden od teh je oživitev in več poudarka na mladinski pogon: »Trije igralci Castille bodo napredovali v prvo ekipo vsako leto, 50% ekipe bi moralo biti kvalificirano za igranje v španski reprezentanci; vsak klub mora imeti svojo identiteto in stil; kot socialna institucija mora Real Madrid podpirati člane, ki preživljajo težke čase; Sociji morajo biti konstanto obveščeni, kaj se dogaja v klubu, za to bo ustanovljen tudi poseben odbor; Real Madrid mora biti prvak tako na športnem, kot na institucionalnem področju; za konec, reforme za nogometno sekcijo morajo biti aplicirane tudi na košarkaško sekcijo.«