X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: DKV Joventut 82-77 Real Madrid

Shrani.si

DKV Joventut je z zmago proti Real Madridu izenačil serijo na 1:1, zato bo ta četrt finalni dvoboj bil odločen na tretji tekmi, ki pa se bo ponovno igrala v domači dvorani belih, dvorani Vistalegre. Bullock in Raul Lopez sta Real ohranijala v igri do konca, vendar sta imela Moiso in Ricky Rubio zadnjo besedo. Tako bomo morali počakati do današnjega večera, da bomo videli kdo bo iz tega dvoboja napredoval v polfinale.

Druga tekma končnice, se je začela s spektakularnim koši iz razdalje, saj sta po trojki Winstona in Bullocka, odgovorila v enaki meri Pau Ribas in Malo, kljub temu pa so beli kmalu prevzeli nadzor nad tekmo, zahvaljujoč mirni roki Raul Lopeza in njegovimi dvema trojkama. Raul Lopez je vodil ekipo Reala do osmih točka prednosti, čeprav je nato Joventutu uspelo zmanjšati razliko, ko je na igrišču bil Ricky Rubio. Prvo četrtina se je tako končala s prednostjo štirih točk Real Madrid, 22-18.

V drugi četrtini je DKV Juventut hitro izenačil ter celo povedel po zadetem metu Demond Mala. Jeremiah Massey je preprečil nadaljevanje prednosti domačih, potem ko je dosegel devet zaporednih točk, s čimer so beli ponovno povedli za štiri. Vendarle pa njegovi soigralci niso bili razpoloženi v drugi četrtini, zato je lahko Coby Karl lahko z metom ob zvoku sirene, domeče še povedel v vodstvo ob koncu drugega dela, 48-44.

V nadaljevanju ni bilo počitka za varovance Sita Alonsa, kar je potrdil Bogdanović, ki je še povečal prednost domačih na osem točk. Madrid je imel pripravljen odgovor v Bullocku, Raul Lopezu in Winstonu, ki so nekoliko preobranili potek tekme, kar je presenetilo domače navijače. Vendar se je izazalo, da Juventut vendarle ni podoben tistemu iz prve tekme končnice, ko je Real preprečljivo dobil tekmo, ampak mnogo boljši, kar je kazal tudi med celotno sezono. Domačim navijačem sta upanje za zmago ponovno vrnila Mallet in Sonseca, ki sta Juventutu priigrala pet točk prednosti pred zadnjo četrtino, 67-61.

Beli so na začetku zadnje četrtine igrali brez velike pomoči Felipe Reyesa in Alex Mumbruja, vendar je breme ekipe prevzel Louis Bullock in približal Real na vsega dve točki zaostanka, 71-69. Raul Lopez je nato spet zadel trojko in tekma je bila ponovno izenačena, tokrat na 74. točki, vsega dve minuti pred koncem tekme, vendar tudi to ni bilo dovolj, saj sta Ricky in Moiso zagotoviti, da je zmaga ostala doma ter s tem izsilila še tretjo tekmo, ki bo tokrat ponovno v dvorani Vistalegre.

18. maj 2009, druga tekma četrt finala končnice lige ACB 2008/09

Dvorana: Palacio Mun. De Deportes De Badalona, št. gledalcev: 9828, sodniki: Daniel Hierrezuelo, J.C García González, Jiménez Trujillo

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 18-22
  • 2.: 30-22
  • 3.: 19-17
  • 4.: 15-16

82 – DKV Joventut: Ribas (10), Rubio (16), Bogdanovic (6), Karl (7); Jasaitis (2); Hdez-Sonseca (9); Moiso (16) in Mallet (16).
77- REAL MADRID: Winston (8); Reyes (5); Van den Spiegel (4); Mumbrú (3); Hervelle (4); Massey (12); Bullock (22); Llull (0); Raül López (16) in Tomas (3).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si