X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Robben

Do konca sezone sta še samo dve tekmi. Si ekipa želi, da bi se prvenstvo čim prej končalo?

Mislim, da ja, kajti vse je že odločeno in možnosti za osvojitev katere od lovorik ne obstajajo več. V teh tekmah moramo dokazati, da smo dobra ekipa in se boriti vse do konca.

Kakšno je vaše mnenje o sezoni?

Od prihoda Juandeja Ramosa smo igrali zelo dobro in nismo izgubili kar 18 tednov zaporedoma, vendar pa se v pomembnih tekmah nismo odrezali. Na koncu je bil ves naš trud zaman.

Kaj pa menite o sezoni, ki ste jo imeli vi kot posameznik?

Najbolj pomembno je, da sem imel veliko manj problemov s poškodbami kot pretekla leta. Manjkrat sem bil poškodovan; utrpel sem le dve ali tri lažje poškodbe, ki pa me iz zelenic niso oddaljile za veliko časa. Menim, da je tudi nivo moje igre bil na višjem nivoju kot pretekla leta. Razmišljam že o naslednji sezoni. Imam dober občutek in upam, da se nam naslednje leto naši načrti bolje izidejo. Želim igrati veliko bolje za ta klub.

Je bila najboljša vrlina Real Madrida v tej sezoni zaupanje v svoje zmožnosti in borba vse do konca?

Mislim, da ja. Vsi smo zelo trdo trenirali in dali od sebe vse, tako na treningih kot na tekmah. Bili smo prava ekipa in to je zelo pomembno.

Je bil najslabši del sezone vaše soočenje z izredno Barcelono?

Tudi to. Imajo impresivno sezono. Včasih je to težko sprejeti, vendar je treba priznati da imajo odlično sezono in da so trenutno pač boljša ekipa. Naslednjo sezono bomo želeli dokazati, da smo tudi mi lahko tako dobri kot oni.

Vaše številke v drugem delu sezone so impresivne. Lansko leto ste osvojili naslov s 85imi točkami.

To je res, vendar zaključek sezone briše vse lepe spomine, kljub temu da smo imeli dobre rezultate. Bilo bi resnično impresivno, če bi zmagali zadnje tri tekme. Lahko govorimo o tem kako smo bili nepremagani 18 tednov zapored, ljudje pa govorijo le o zadnjih srečanjih.

Je poraz proti Barceloni vplival na predstavi proti Valenciji in Villarealu?

Mislim, da je bila tekma proti Barci najpomembnejša. Morali bi biti na najvišjem nivoju, tako posamezno kot kolektivno, vendar nam to ni uspelo.

Kako se pripravljate za tekmo z Mallorco?

To je naša zadnja tekma na domačem stadionu in moramo dokazati, da smo dobra ekipa.

To bo slovo do vaših navijačev v tej sezoni.

Zaradi njih moramo odigrati na nivoju. Upam, da bo tekma lepa za občinstvo, kajti vedno nam stojijo ob strani. Moramo se potruditi po najboljših močeh, da jim izkažemo našo zahvalo.

Pred kratkim ste dejali, da vam je v čast nositi ta dres. Kljub govoricam se sporočilo zdi jasno: Arjen Robben želi ostati v Madridu še mnogo let?

To je res. Tukaj sem zelo srečen. Nivo igre sem v Madridu izboljšal, vendar vem, da lahko ponudim še veliko več. Menim da lahko postanem pomemben član te ekipe v naslednji sezoni, če mi le uspe ostati nepoškodovan. To je vse kar želim.

Je težko ne misliti na prihajajočo sezono?

To je normalno. Ta sezona je za nas končana in naš edini cilj je dobra igra na naslednjih dveh tekmah. Moramo ostati pozitivni in sprejeti dejstvo da je sezona zaključena. V naslednjih dveh tekmah bomo igrali le za javno podobo kluba.

Ljudje pravijo, da ti nogomet vedno ponudi priložnost za povratno srečanje. Ekipa bo naslednje leto verjetno še posebej motivirana.

Ne smemo pozabiti da smo v prejšnjih dveh sezonah osvojili dva naslova in da bomo to spet poizkušali naslednjo leto. Naš največji cilj bo boljša igra v CL.

Kaj bi radi osvojili naslednjo sezono?

Ko igraš za klub kot je Real Madrid o tem ne razmišljaš. Zmagati moraš vsako temo. Poizkusili bomo zmagati v vseh tekmovanjih, vendar je to težavna naloga.