X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 78-61 DKV Joventut

Shrani.si

Real Madrid je na tretji tekmi četrt finala prevladoval in tako DKV Juventut ni mogel razviti svoje igre, s čimer so beli zasluženo zmagali z rezutatom 78-61 in so tako dobili serijo z 2-1. Varovanci trenerja Joana Plaze so se tako uvrstili v polfinale lige ACB, kjer pa jih čaka najboljša ekipa rednega dela v ligi, TAU Cerámica.

Raul Lopez je strelsko začel pot Real Madrida po podaji Felipe Reyesa. Ribas je takoj odgovoril s trojko, venadr je Bullock zagotovil, da je rezultat ostal izenačen. Ricky Rubio je z zadetim prostim mestom zagotovil DKV Juventutu zgodnje  vodstvo, 9-8, vendar Raul in Reyes nista pustila gostom dolgo vodstva in Madridista spet vrnila vodstvo. Trojka Bullocka je postavile bele lepo prednost in Mallet se je odzval, vendar šele po delnem izidu 8-0 Madrida. Po dveh prosti metih Tomasa pa je bil ob koncu prve četrtine rezultat, 19-14.

Ribas je v drugi četrtini zmanjšal zaostanek Juventuta za dve točki. Sledil je koš Tomasa, potem ko je lepo preigral obrambo Juventuta, sledil pa je še lep met Van den Spiegela, 23-17. Real je nato povedel že za devet točk, potem ko je Massey zabil in Lopez zadel z radalje. Kljub prizadevanju gostov, da bi zmanjšali razliko, so bili igralci Juventuta v napadu nezbrani, v obrambi pa so delali veliko prekrškov in s tem niso imeli odgovora na skoke Madridist. Massey je še enkrat dvignil publiko z zabijanjem, Llull pa je prav ob izteku časa po lepem prodoru postavil končni izid prvega polčasa, 44-28.

Ribas je še enkrat otvoril četrtino z košem, tokrat s trojko in zdelo se je, da se bo Juventutu uspelo priključiti Realu, vendar je pri tem imel zadnjo besedo Bullock, saj je zadel trojko. Preprosto “layup” Reyesa, je dal Real Madridu že 18 točk prednosti, čemur sta sledila še koša Hervelleja in Mumbra, s čimer se je prednost še povečala na velikih 22 točk.  Dva koša Joventut sta nekoliko zmanjšala razliko, vendar je Felipe z novim košem in Massey prav tako, zagotovil Realu, da je imel pred zadnjimi petimi minutami 15 točk prednosti.

Odlična postavitev Madridist pod svojim košem je dopustila Juventutu samo 3 skoke v napadu, kar je samo še pomagalo prevesiti tehnico na Realovo stran. Ribas je približal Juventut na 12 točk zaostanka, pet minut pred koncem tekme. Hervelle in Llull sta se odvzvala in počevala prednost nazaj na 16 točk, kar ni mogel preprečiti niti Ricky Rubio, ki je verjetno tako igral zadnjo tekmo v ligi ACB, saj se bo verjetno v naslednji sezoni podal preko luže v ligo NBA. Bullock je zabil še zadnji žebelj v krsto Juventuta, ko je dosegel trojko iz osmih metrov in Real Madrid je na koncu slavil zmago in uvrstitev v polfinale. Bele na poti do finala sedaj v polfinalu čaka najboljša ekipa rednega dela, TAU Cerámica, kar pa še ne pomeni, da Real Madrid nima svojih možnosti.

23. maj 2009, tretja tekma četrt finala končnice lige ACB 2008/09

Dvorana: Palacio Vistalegre, št. gledalcev: 12100, sodniki: Juan Carlos Arteaga, M.A. Pérez Pérez, Francisco J. Araña

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 19-14
  • 2.: 25-14
  • 3.: 17-16
  • 4.: 17-17

78- REAL MADRID: Mirotić (2), Winston (5), Reyes (16), Van den Spiegel (2), Mumbrú (8), Hervelle (7), Massey (6), Bullock (14), Llull (7), Raül López (4) in Tomas (7).

61 – DKV Joventut: Ribas (13), Rubio (6), Bogdanovic (20), Hdez-Sonseca (4), Lavina (5), Moiso (7) in Mallet (6).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si