X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

‘Arrivederci’ Cannavaro

Shrani.si

Fabio Cannavaro je bil v 54. minuti teme proti Mallorci na Santago Bernabéu zamenjan s Javi Garcijo. Italijanski branilec je tako še zadnjič zapustil igrišče v središču Madrida, pri tem pa je z levo roko mahal v pozdrav vsem navijačem, z desno roko se je držal za srce in v očeh s solzami, je gentleman nogometa še zadnjič rekel “Arrivaderci” madridski publiki. Karizmatičen igralec na igrišču in izven njega, je odigral več kot sto tekem v belem dresu ter pri tem osvojil dva ligaška naslova (2006/07, 2007/08) in en španski Super pokal.

Fabio Cannavaro je rekel zbogom zbranim navijačem na zadnji tekmi na Bernabéu, ko je zapusčal igrišče, pri tem pa bil deležen stoječih ovacij s strani navijačev in soigralcev, ki so jih deležni le največji. Vidno ganjen, vendar nasmejan v tistem trenutku je pomahal navijačem v slovo. “To je bil zelo ganljivo,” je dejal, “Še enkrat moram reči “Mille Grazie” (o.p. hvala lepa) navijačem, ki so vzpodujali ne samo mene, ampak celotno ekipo.”

Fabio je prišel v Madridu junija 2006, še vedno navdušen od zmage z Italijansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2006. Njegov velik občutek predvidevanja poteka igre, agresivnost, moči in prisotnost na igrišču, ga je naredila v enega od najboljših centralnih branilcev na svetu. Po naslovu svetovnega prvaka je prišla priložnost za uresničitev njegov sanj, da lahko zaigra za najboljšo ekipo 20. stoletja. “Ta dres je drugačen,” je nekoč rekel, “sem bil srečen, da sem lahko igral v zelo pomembnih klubih, vendar sem prepričan, da je ta (Real Madrid) nekaj posebnega.” Cannavaro je podedoval številko dresa od Zinedine Zidane, torej številko ‘5’, s katero je postal gospodar Madridske obrambe. Vendar pa se uspehi niso končali tukaj: Ballon d’Or (Zlata žoga), FIFA World Player  in številne druge nagrade, je samo nekaj nagrad, ki jih je prejel v letu 2007.

Njegova poštenost ter predvsem njegovo njegova skromnost je imela močan vpliv na soigralce, na medije in na navijače. “Mislim, da sem na vsaki tekmi dal vse od sebe,” je dejal on, “ni pa bilo enostavno kot tujec igrati v Španiji in za Real Madrid. Vem, da sem naredil tudi nekaj napak, vendar sem prav tako naredil dosti dobrega in zato mislim, da so navijači zadovoljni z mojo vlogo v ekipi.” Cannavaro je tako zapustil Bernabéu z naklonjenostijo vseh prisotnih. Iker Casillas, eden od njegovih najboljših prijateljev v ekipi, ga je ob koncu iskreno objel ter tako pokazal, da je ekipa izgubila več kot samo igralca. “Nogomet gre naprej, enako kot življenje,” je dejal branilec, “Želim si še kdaj igrati na tem stadionu.”

Srečno Fabio!

Pa še nekaj foto utrinkov Cannavrovega življenja v Madridu:
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si