X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-3 Mallorca: Razprodaja ugleda se nadaljuje

Shrani.si

Mallorca se domov vrača s tremi točkami, potem ko je na zadnji tekmi sezone na Santiago Bernabéu premagala Real Madrid. Higuain je popeljal bele v vodstvo v svojem 100 nastopu v dresu Real Madrida, vendar so nato goli Arange, Cleber Santane in Keite, pokvarili slovo Fabia Cannavara od španskega glavnega mesta, saj se naslednjo sezono vrača v rodno Italijo.

V prvi postavi ni prišlo do večjih sprememb, razen vrnitve Marcela na levi bočni položaj. Real Madrid je zgodaj prevzel kontrolo na igrišču in bil tudi prvi, ki je krenil v napad. Higuain je sprejel žogo v kazenskem prostoru, nato je pobegnil  branilcu, ki ga je pokrival ter poizkusil svojo srečo s strelom na gol, vendar je njegov strel blokiral Ramis, zato Moyi ni bilo težko obraniti tega strela. To je bil prvi nevarnejši strel Argentinca v 12. minutu. Sedem minut kasneje je izkoristil odličen predložek Van der Vaart po prostem strelu z leve strani ter z glavo poskrbel za vodstvo belega baleta.  Dve minuti zatem, je imel Higuain novo priložnost z lobom, vendar je žoga za las šla preko prečke.

Mallorca se je nato odzvala z učinkovito igro, ki jo je popeljala iz dna lestvice, kjer so bili še pred meseci, do sredine lestvice, s čimer so si zagotovili udeležbo v elitni španski ligi tudi za naslednjo sezono. Aduriz prejel žogo na sredini, ki je nato kombiniral z Juradom, ta pa je nato podal do Arange, ki je izenačil v 25. minuti. Higuain se je kmalu za tem znašel povsem sam pred gostujočim vratarjem Moyo, vendar je bil tokrat v dvoboju ena na ena uspešnješi Moya. Svojo priložnost je imel tudi kapetan Raul, čigar strel pa je Moya s telesom prav tako obranil.

Kmalu po začetku drugega polčasa je strateg Real Madrida opravil prvi menjavi in sicer je Fabia Cannavara zamenjal Javi Garcia, Huntelaarja pa je zamenjal Dani Parejo. Stoječe ovacije navijače so tako še zadnjič pozdravile Cannavara in se mu zahvalili za vse dobre predstave v dresu kraljevega kluba, saj je bila to njegova še zadnja tekma na Santiago Bernabéu. Italijan tako zapušča Real Madrid, kamor je prišel po naslovu svetovnega prvaka in Ballon d’Orom (o.p.Zlato žogo) v žepu.

Cleber Santana in Keita sta nato v nadaljevanju pokvarila slovo Cannavara s spektakularnima streloma, kjer je bil brez moči tudi Casillas, kar pa je verjetno že delono pozabljeno, saj je to bil večer, ko so se Madridiste poslovile na Bernabéu od Cannavara , enega najboljših branilcev na svetu. Ciao Fabio!

24. maj, 37. krog Lige BBVA

Santiago Bernabéu, 44.270 gledalcev

Real Madrid 1-3 (1-1) Mallorca



Shrani.si Shrani.si Shrani.si