X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid je dosegel štiri zmage in remi v zadnjih petih tekmah v Pamploni

Real Madrid bo to nedeljo odigral že 31. ligaško tekmo na igrišču Osasune. Na stadionu El Reyno de Navarra domači Los Rojillos proti Madrižanom nujno potrebujejo zmago, če želijo igrati tudi v naslednji sezoni v Primera Division, na drugi strani pa Real ne želi končati sezone s porazom. Beli imajo trenutno v Pamploni dober niz rezultatov, saj tam niso izgubili že vse od leta 2003 (4 zmage in1 remi), zato upajo, da bodo ta niz še podaljšali.

Zadnji vikend prvenstvenih tekem v sezoni 2008/09 je pred nami in prav v zadnjem krogu, se bo odločilo katere tri ekipe, bodo izpadle v drugo špansko ligo. Blizu cone izpada se trenutno nahaja tudi Osasuna, saj je na sedemnajstem mestu s 40. točkami, kolikor jih je zbrala tudi Sporting de Gijon, vendar ima Osasuna boljšo gol razliko. Torej ima Osasuna vse niti v svojih rokah oz. bolje rečeno v nogah, kjer bi jih zmaga na zadnji tekmi obdržala v elitni španski ligi. Da pa je pritisk na Osasuno še večji, pa na zadnje gostovanje prihaja drugo uvrščena ekipa Real Madrida, ki sicer ne more z zmago nič pridobiti oz. izgubiti, kljub temu pa si želi končati sezono z zmago, da bi vsaj nekoliko pozabil na pretekle poraze.

V zadnjih petih letih je Real Madrid na igrišču Osasune dosegel pozitivne rezultate, saj ima bilanco štirih zmag in remi. Tekma na katero nas vežejo najlepši spomini sežejo nedvomno v sezono 2007/08, ko je vodilni Real Madrid v 35. krogu prišel gostovati na stadion Reyno de Navarra. Tekma, katero je zaznamoval tudi močan naliv, je bila napeta vse do konca. Puñal je naprej domače v 83. minuti popeljal v vodstvo, vendar je samo dve minuti kasneje Robben z glavo izenačil in vrnil ekipo nazaj v boj za naslov prvaka. Sledila je še bolj napeta končnica, kjer je Gonzalo Higuaín dosegel gol, ki je Realu prinesel zmago ter obenem tudi naslov prvaka.

In če je bila ta zmaga nekaj posebnega v sezoni 2007/08 v Pamploni, je bila na svoj način posebna tudi tekma v sezoni 2006/07. Van Nistelrooy je takrat naredil pomemben korak k naslovu Pichichi (najboljši strelec) tiste sezone, ko je na začetku sezone za zmago v Pampolni prispeval kar štiri gole. Real Madrid je takrat prevladoval čez celotno tekmo, kot tudi Nizozemec čez celotno sezono, v kateri je dosegel 25. golov.

V tridesetih obiskih Real Madrid na stadionu Reyno de Navarra (nekdanji se je imenaval stadion Sadar), je Real dosegla 13 zmag, 9 porazov in 8 remijev. V Realovo korist govorijo tudi goli, saj jih je Real v Pamploni do sedaj dosegel 46, prejel pa 36. Prvi obisk Real Madrid na stadionu Osasune sega v daljno sezono 1935/56, ko je Real Madrid prepričljivo zmagal z rezultatom 4-1, potem ko je Regueiro dosegel “hat-trick”.