X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Florentino Perez, novi predsednik Real Madrida

Florentino Perez

Florentino Perez

Svet za volitve je razglasil, da je od polnoči, 1. junija  dalje Florentino Perez novi predsednik Real Madrida. Tako je svet volitveni proces pripeljal do konca. Za Pereza je to drugič, ko bo predsednik, saj je to funkcijo opravljal že med leti 2000 in 2006, ko je tudi vpeljal drastične spremembe v svet nogometa.

Florentino Perez se je rodil 8. marca 1947 v Madridu. Je poročen, ima 3 otroke in diplomo iz gradbenega inženiringa. Prvič se je potegoval za predsednika leta 1994, ko pa ga je (komaj) porazil Ramon Mendoza. Svoj cilj pa je dosegel julija 2000, ko je na volitvah porazil Lorenza Sanza. Nato je bil spet z premočjo izvoljen leta 2004, prostovoljno pa je zaradi niza slabih rezultatov odstopil februarja 2006. Real Madrid se je drastično preobrazil in spremenil v pravega ekonomskega giganta skozi njegovo vladavino.

Ko je Perez zmagal leta 2000, je postavil nov plan za Santiago Bernabeu z dvema točkama: izboljšati udobje štadiona in kvantiteto storitev in seveda povečati dobiček, ki ga lahko prinese štadion. To je bil le del celotnega ekonomskega načrta, ki je Real Madrid naredil za najbogatejši klub na svetu. Sodeč po Deloitte poročilu – najbolj prestižnemu in zanesljivemu v svetu nogometa – je Real Madrid presegel Manchester United v finančnem vidiku.

Perez je kupoval zvezde kot so Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo, ki so se pridružili domačim igralcem kot so Raul, Casillias in Guti. Tako je Perez ustvaril Galaktike. Pod njegovo vladavino je Real osvojil 2 La Ligi (2001, 2003), Ligo prvakov (2002), Interkontinentalni pokal (2002), 2 španska superpokala (2001, 2003) in Evropski Superpokal (2002).

Florentino Perez je tudi pričel z popolno prenovo Santiaga Bernabeu, ko je skozi 5 let investiral 127 mio €. Zahvaljujoč temu vložku je Bernabeu tudi proglašen za Uefin Elitni štadion. Gostil bo tudi finale Lige prvakov letu 2010.

Posebna zgodba je Real Madrid City na Valdebebasu, najbolj napredno športno mesto na svetu. Temeljni kamen je bil položen maja 2004, City pa je bil uporaben leta 2006. Je največji športni center na svetu, zgrajen za nogometni klub in pokriva površino enormnih 1,200,000 kvadratnih metrov, tako rekoč 10-krat večji od starega Realovega športnega centra. Real Madrid Castilla je napredovala v 2. ligo na Valdebebasu.


Florentino tako zopet prevzema predsedovanje Real Madrida. Prvič se je njegova zgodba začela sanjsko, a končala klavrno. Madridiste upamo, da bo tokrat drugače…