X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Govor Florentina Pereza

Shrani.si

Florentino Perez je uradno začel svoj novi mandat kot predsednik Real Madrid. Na slovesnosti, ki je potekala na predsedniškem balkonu Santiago Bernabéu, je povedal naslednje:

“Častni predsednik Real Madrida Alfredo di Stefano, predsednik Vicente Boluda, župan Madrida in prijatelji. Dober dan in hvala, ker ste se zbrali tukaj na tako pomemben dan.

To je dogodek, ki ima velik pomena za vse nas. Gre za vprašanje upravljanja najbolj prestižne športnih institucija na svetu za naslednja štiri leta. To je čast in velika odgovornost. Vemo, v kaj se podajamo in kaj se od nas pričakuje. Delali bomo trdo kot bomo lahko, da bomo izpolnili izzive, ki so pred nami.

Moramo obuditi sanje, stabilnost in izgubljen čas. Real Madrid mora zavreči vse dvome pri uresničevanju cilja, ki ga imamo vsi v mislih: Vedno delati za to, da bo klub tudi v 21. stoletju najboljši. S tem izzivom se bo tudi zoperstavil odbor kluba.

Prihajamo z vso ponižnostjo v svetu in se zavedamo, da moramo premagati veliko ovir. Prav tako smo prišli v zapletem času, ki vlada v svetu. Pot naprej bo težko, vendar imamo strasti in ideje, da premagamo velike izzive današnjega časa.

Imamo samo nekaj dni, da razložimo naših članov in navijačem, zakaj in kako bomo Real Madridu povrnili vrednosti, ki ga je popeljala med legende, kot tudi za razvoj športno – finančnega modela, ki bo ostal zvest naši zgodovini.

Želimo Real Madridu vrniti mesto v svetu, ki mu pripada in to si bomo prizadevali mrzlično, mirno in potrpežljivo, pri čemer bomo skrbno upošteva vsako manjšo podrobnost. Naš Klub je bil in je bistvenega pomena za zgodovino nogometa, kar je razlog, zakaj mora vedno biti model ostalim. Ne smemo pozabiti, da so naš prestiž in naša podoba največje bogastvo, ki ga imamo in smo ga dosegli v več kot 107 letni zgodovini.

Real Madrid je bil ustanovljen in voden z vrednotami, vrednote, ki so nam dale nepozabne ljudi. Ljudje kot Santiago Bernabéu in Alfredo di Stefano, so nam ne samo pokazali katera je prava pot, ampak tudi kako jo moramo opraviti.

Imamo inovativen, stabilen in razburljiv projekt, vendar pa bomo upošteval tudi modrost, ki je prispevala k zapuščini naše zgodovine.

Sedaj moramo prevzeti odgovornost in pri tem ponujamo najboljše delo. Velik del naše resnične moč je v vrednostah, zato morajo biti vrednote kot so obveznost, talent, žrtvovanje, poštena igra in etika, vedno v ospredju. Za to bo morala biti enotnosti med člani odločna, da vse to dokažemo. Doživeli smo obdobje zmede, ampak danes bi rad izkoristil to priložnost, da bi vas spomnil, da smo v naši zgodovini veliko dosegli, ko smo bili združeni. Zato od vseh zaposlenih v klubu, od vseh naših članov in vseh naših navijačev, pričakujem podporo, spodbujanje in sokrivdo.

Real Madrid mora biti nosilec brezhibnega obnašanja. To je tisto, kar ga je naredilo tako velikega. Real Madrid ne sme pozabiti od kjer prihaja in mora imeti dobro vizijo kamor gre. Vemo, kako izpolniti ta novi izziv za preoblikovanje in posodobitev, ki ga Klub potrebuje.

Zavzemali se bomo, da bo Real Madrid vodilni v vseh oddelkih: športnem, finančnem in socialnem. Se pa tudi zavedamo, da imamo ogromno izzivov pred seboj.

Prve ure kot predsednik so zame polne posebnih občutkov, zato bi se rad zahvalil vsem tistim, ki so me podprli, še posebej moji družini, za njihovo ljubezen in naklonjenost.

Veliko naših članov in navijačev se danes zatika za moje prve besede, vendar bi jim rad povedal, da bomo posvetili vso naše prizadevanje za izgradnjo spektakularne ekipa z veliko igralci, ki so vzor ostalim na igrišču in izven njega.

Izziv, ki se danes začenja za vse nas, je morda največji in najtežji, kar smo ga kdaj prevzeli, vendar vam zagotavljam, da bomo iz Real Madrida naredili velik znak, ki bo zgled drugim. Obnovili in oživeli bomo vse sanje Madridist.

Pred nami je veliko dela. Veliko je potrebno storiti, zato začnimo. Med vse nas se moremo vrniti upanje in vznemirjenost. Najlepša hvala. “