X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osasuna 2-1 Real Madrid: Konec sezone

Shrani.si

Real Madrid je v začetnih minutah prikazal tisto zagnanost, ki jim je pomagala do nepremagljivosti 17 zaporednih tednov. K temu je dodal svoje ponovno Higuain, seveda z golom, s čimer je dohitel Raula, ki je prav tako v sezoni dosegel 24 golov, vendar se je Osasuna srčno borila za zmago, s čimer so si zagotovili obstanek v La ligi. Sezona 2008/09 je tako zaključena, naslednja se pa prične avgusta, ko bodo prišli novi cilji in goli kraljevega kluba.

Stadion Reyno de Navarra je bil nabito polen, prekrit z rdečo barvo, saj noben domač navijač ni želel izpustiti tekme, ker se je Osasuna še borila za obstanek v Primera División.

Osasuna je imela prva priložnost za gol, po podaji Puñala in Juanfrana, vendar je Iker Casillas uspelo prestreči podajo. Real Madrid je bil na drugi strani veliko bolj učinkovit, saj je zadel iz svoje prve prave priložnosti; Lass je z odlično podajo na desno stran našel Higuaina, ki je preigral Monreala v kazenskem prostoru in poslal žogo v daljši vratarjev kot za vodstvo belega baleta (11′). Osasuna je bila v tistem trenutku še korak bližje drugi ligi (“Segundi”), vendar varovanci trenerja Camacho niso vrgli puške v koruzo.

Na gol belih so domači igralci kmalu odgovorili in Plasil je v 14. minuti dosegel zadetek z močnim strelom z desno nogo, ki ga Iker ni mogel ubraniti. V naslednjih minutah sta si obe ekipi močno želeli, da bi ponovno zadeli; Juanfran je imel priložnost po slabem posredovanju Van der Vaarta (19′), Nekounam ni uspel izkoristil dobre podaje Plasila (21′) in Raul je poizkušal s strelom iz roba kazenskega prostora v 27. minuti, vendar je bil njegov strel blokiran in je Real dobil samo kot. Nato je sledil odličen strel Nekounama, vendar je gol na golovi črti preprečil Marcelo.

Brazilec je poslal žogo preko nasprotnikovega gola na začetku drugega polčasa. Michel Salgado je nato moral zapustiti igrišče zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil ob posredovanju nad Plasilom na robu kazenskega prostora. To je bila odlična priložnost za Osasuna, vendar pa je niso znali izkoristiti iz prostega strela, kjer je žoga zadela živi zid. Trenutek kasneje, so domači imeli nov prosti strel. Metzelder je žogo odbil z glavo, vendar je le ta prišla do Juanfrana, ki je z izjemnim “volleyem” zadel za drugi gol Osasune (60′). Kljub temu, da je Real Madrid zaostajal in igral z igralcem manj, je še vedno poizkušal, da bi dosegel tudi sam drugi zadetek.

Juande Ramos je nato poizkušal tudi z menjavami, kjer je Canterana Garya, zamenjal še eden igralec Castille Tebar. Obe igralca Castille, sta igrala dobro ob svojem debiju za prvo ekipo, ob pomoči Metzelderja na sredini obrambe. Osasuna je kljub temu prevladovala v preostalih 30 minutah tekme. Masoud, Plasil in Nekouman so poizkušali doseči še kakšen zadetek za domačo ekipo, vendar je ostal rezultat do konca tekme nespremenjen, 2-1, kar je bilo dovolj za domače, da bodo lahko igrali tudi v naslednji sezoni v elitni španski ligi. V zadnjih minutah tekme, pa je Huntelaar, ki je pred tem prišel v igro namesto Robbena, dobil zaradi protestov še rdeči karton, tako da je Real Madrid zaključil sezono 2008/09 z dvema igralcema manj.

31. maj, 38. krog Lige BBVA

Reyno de Navarra, 21.000 gledalcev

Osasuna 2-1 (1-1) Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si