X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: TAU Ceramica 91-80 Real Madrid

Shrani.si

Fantastična predstava v tretji četrtini in odličen Tiago Splitter, je bilo dovolj za TAU Ceramico, da je zmagala na prvi polfinalni tekme končnice lige ACB. Real Madrid je igral dobro, toda preveliko število napak, jim je preprečilo možnosti za preobrat. Druga tekma polfinala bo na sporedu v četrtek ob 20:15, vendar tokrat v dvorani kraljevega kluba, dvorani Vistalegre.

Dvorana Fernando Buesa je nabito polna pričakala Real Madrid na prvi polfinalni tekmi lige ACB. TAU je tekmo otvorila z delnim izidom 6-0, vendar sta Massey in Bullock s košem za dve in tri točke omogočila Madridistam priključek (8-7). Sledil je dvomljiv prekršek Bullock nad Rakocevicem, ki je zadel podarjene tri proste, a  je na vse to Američan v dresu Reala znal odgovoriti in dosegel 5 zaporednih točk za Madrid, ki je tako povedel (11-12). V tem delu igre je bil Felipe Reyes dobro pokrito s strani Splitterja in se nikoli ni mogel povsem razigrati. Zato ga je zamnjal Van den Spiegel, ki je nato le prevzel kontrolo pod obema košema. Pablo Prigioni je nato povečala prednost domačih, z zadetim košem in še prostim metom (2 +1), v 8-minutni tekme (22-17). TAU je na koncu tudi dobil prvo četrtino z rezultatom 26-19, predvsem po zaslugi uspešnih metov Splitterja, kljub temu pa mu je v zadnjem napadu pred koncem Van den Spiegel podelil tako imenovano “banano” ter nato na drugi strani še zaključil napad Reala z zabijanjem.

Llull in Mumbru sta zadela prva v drugi četrtini, s čimer sta Real Madrid prebližala TAU na le tri točke, vendar so domačini spet imeli dobro niz in tako so zopet povedli z razultatom 31-23. Raul Lopez je nato zadel izjemno trojko, kateri je sledil še odličen polaganje Bullocka in spet so bili beli le tri točke za domačo ekipo (33-30, 15. minuta). Hervelle je nato s košem končal niz TAU-a, vendar so domači s Splittrerjem na čelu ohranili prednost ter dobili tudi drugo četrtino (44-38).

Prigioni je po odmoru dosegel trojko, s čimer se je prednost domačih povečala na 10 točk, medtem ko je Splitter še naprej dominiral na parketu. Mumbru je s štirimi zaporednimi točkami nekoliko zmanjšal razliko, vendar je TAU spet poskrbel, da se razlika ni preveč stopila, potem ko je trojki dosegel Rakocevic in so sodniki neupravičene razveljavili uspešen met Van den Spiegel, ker naj bi pred tem Real Madrid storil osebno napako v napadi, ( 58-43, 25). Nato se je na parket vrnil Felipe in dosegel tri zaporedne koše. Llull je dodal koš in še prosti met (2 +1), vendar je bilo preveč napak v napadu, da bi Real Madrid lahko bil ob koncu tretje četrtine bližje domačim, (67-55).

TAU je imela po začetku zadnje četrtine že 15 točk prednosti, vendar pa se je le ta zmanjšala na osem točk, po zadetih metih Mumbruja in Masseya, (71-63, 33. minuta). Zadevala sta tudi Llull in Felipe. Rakocevic je odgovoril s trojko, vendar mu je Mumbru vrnil še z lepšo. Sledila je poškodba Masseya, zaradi česar je moral zapustiti parket. Hervelle je nato zadel trojko, vendar je z enako mero odgovoril Rakocevic. Tako je na koncu TAU zasluženo zmagal, vendar pa ima sedaj Real Madrid priložnost, da serijo izenači v domači dvorani Vistalegre.

30. maj 2009, prva tekma polfinala končnice lige ACB 2008/09

Dvorana: Fernando Buesa Arena, št. gledalcev: 9400, sodniki: Juan Carlos Arteaga, J.A. Martín Bertrán, Jiménez Trujillo

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 26-19
  • 2.: 18-19
  • 3.: 23-17
  • 4.: 24-25

91 – TAU Ceramica: Pablo Prigioni (7), Rakocevic (23), Mickeal (7), McDonald (17), Splitter (22) – začetna peterka – Ilievski (-), Vidal (0), Teletovic (8), Lucas (2), San Emeterio (5) & Baldo (-).
80 – Real Madrid: Raul Lopez (3), Louis Bullock (15), Kennedey Winston (2), Massey (11), Felipe Reyes (11) – začetna peterka – Marko Tomas (0), Alex Mumbru (15), Axel Hervelle (7), Sergio Llull (13), Van den Spiegel (3), Mirotic (-) & Santana (-).
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si