X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ruud van Nistelrooy in Mahamadou Diarra že trenirata na Valdebebasu

Shrani.si

Spet prihajajo dobre novice iz Real Madrida. Če je Ruud van Nistelrooy prejšnji teden v intervjuju za realmadrid.com dejal. da bo kmalu naredil naslednji korak v njegovi rehabilitaciji, je to sredo prišlo dvojno veselje. Nizozemski napadalec je končno stopil na igrišče Valdebebasa, kjer pa se mu je pridružil še eden igralec, ki upa na povratek, Mahamadou Diarra, ki je poškodovan od lanskega decembra.

Za Ruuda van Nistelrooya se je nočna mora začela 5. novembra, ko je bil na tekmi med Real Madridom in Juventusom, zamenjan zaradi bolečin v desnem kolenu. Nihče takrat ni mislil, da je poškodba tako huda, čeprav je sam igralec čutil, da je nekaj takega … Nizozemski napadalec je po operaciji zaradi delnega pretrganega meniskusa v desnem kolenu, zvedel, da bo odsoten z igrišč od šest do devet mesecev.

Nič manj težke poškodbe ni utrpel niti Mahamadou Diarra. 11. oktober je defenzivni vezist utrpel poškodbo desnega kolena na reprezentančni tekmi Malija. Po 30. dneh sej je Diarra vrnil na igrišča, vendar se je ponovno poškodoval konec novembra, zato je 8. decembra prestal operacijo kolena, po kateri so mu napovedali šest do devet mesecev okrevanja.

Vendar pa so dolgi meseci trdega dela, dolgih ur vadb v telovadnici in dobrega dela  v bolnišnici Sanitas Real Madrid, končno obrodile sadove. Sedem in šest mesecev po njinih oparacijah, sta danes oba opravila prve metre na igrišču Valdebebasa, kar je samo še en korak bližje dokončnemu okrevanju. Oba igralcev sta brez težav zaključila več minutni tek, ki pa se bo iz dneva v dan povečeval.

Po prvem stiku s travo, je za oba naslednji izziv stik z žogo, kar bi glede na čas okrevanja prav tako moralo priti kmalu. Glavni cilj Van Nistelrooya in Diarre pa še vedno ostaja in sicer, da bi se lahko čim prej pridružila soigralcem na treningih, kar pa se bo verjetno zgodilo med predsezonskimi pripravami v avgustu. Če bo tako, potem bosta oba postala dve veliki “okrepitvi” za naslednjo sezono.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si