X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pellegrinijeva pomočnika: Ruben Cousillas in Jose Cabello

Novi trener Real Madrida Manuel Pellegrini je s seboj v klub pripeljal še dve svoji desni “roki”, ki mu bosta pomagali pri trenerskih dolžnostih. Ruben Cousillas bo tako upravljal funkcijo pomočnika trenerja, medtem ko bo Jose Cabello prevzel funkcijo kondicijskega trenerja.

Ruben Cousillas
Cousillas je bil rojen 9. maja 1957 v Perez Roqueju v Argentini. Pri starosti desetih let je začel igrati nogomet za klub Sarmiento kot vratar, pet let pozneje pa se je pridružil akademiji San Lorenzo. Leta 1977 je debitiral za Santos v Braziliji, kjer si je leta 1978 prislužil mesto prvega vratarja v ekipi. Kasneje je to mesto prepustil paragvajskemu vratarju Chilavertu, sam pa se je preselil k Millonariosu v Kolumbijo, kjer je trikrat postal državni prvak.

Po smrti njegovega brata se je vrnil v Argentino, kjer je delo upravljal pri Mandiyu, Velezu, Moronu in Argentinosu. Kmalu zatem, ko se je pridruži ekipi Huachipato v Čilu, se je Cousillas odločil, da obesi nogometne čevlje na klin pri približno 500 odigranih tekmah.

Njegova prva zaposlitev kot pomočnik trenerja je bila pod Chichem Soso pri ekipi Argentinos Juniors. Med poznejšo trenersko vlogo v akademiji San Lorenzo je Cousillas spoznal Manuel Pellegrinija. Malo pred tem, ko je že želel zapustiti klub, mu je Čilenec ponudil zaposlitev. Pellegriniju je bil všeč način, s katerim je Cousillas delal in tako sta ostala skupaj najprej pri San Lorenzu, kasneje pa še pri  River Plateu, Villarrealu in sedaj pri Real Madridu.

Rubenu Cousillasu je všeč vloga, ki ni prav v središču pozornosti. Kljub temu, da je prejel ponudbe za opravljanje funkcije prvega trenerja v ostalih ekipah, je sam dejal, da njegovi kratkoročni cilji ne vključujejo upravljanje moštva kot glavni trener.

Jose Cabello
Jose Cabello se je rodil 10. novembra 1973 v Ondi v Španiji. Njegova kariera se je začela leta 1997v drugi ligi (“Segunda División”) pri ekipi Logroñes. Od tam se je vrnil v Ondo kot kondicijski trener ekipe CD Onda, tretje mladinske ekipe Villarreala. Leto kasneje pa je že napredoval kot kondicijski trener v prvo ekipo Villarreala.

Njegove trenerske metode temeljijo na posebnih urjenjih in vajah, ki poskušajo simulirati dejanske pogoje igranja. Trening z žogo je prisoten v skoraj vseh njegovih treningih. Raje ima kratke, vendar zato intenzivnejše vaje, z zadostnim časom za okrevanje, medtem ko je poudarek tudi na vzdržljivosti in moči igralcev.