X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Lass, prijetno presenečenje

Po koncu sezone je vedno pravi čas za analizo igre posameznega igralca. Tako so na uradni strani UEFE že izbrali ekipo, ki je sestavljena iz igralcev La Lige, ki so bili v zadnji sezono največje presenečanje oz. jim je uspel največji preboj. Med njimi pa je tudi Lassana Diarra, ki je prišel v Real Madrid v zimskem prestopnem roku in si z izjemnimi predstavami v drugem delu sezone priigral mesto v tej ekipi.

Njegov prihod ni dvignil toliko prahu, kot ga sedaj ustvarjajo domnevne okrepitve Reala, kljub temu pa je s kakovostnim in trdim delom dokazal, da lahko igra v španski ligi in v Real Madridu. Francoski obrambni vezist je tako zagotovo postal eno lepših presenečenj za navijače Real Madrida in si z odličnimi igrami v drugem delu sezone priigral tudi spoštovanje v svetovnem nogometu.

Odlične predstave Lassa v dresu Reala so ga ponesle do mesta v posebni ekipi, saj so na uradni strani UEFE izbrali ekipo, ki jo sestavljajo igralci La Lige, ki so v pretekli sezono bili največje presenečanje. O Lassu so tako na spletni strani UEFE zapisali: “Lass se je pridružil Real Madridu v zimskem prestopnem roku brez velikega blišča, vendar mu je nato v nekaj kratkih mesecih uspelo prepričati zahtevne navijače. Njegovo telesna moč mu omogoča, da zavzame mesto na bilo katerem mestu na igrišču v fazi branjenja in je dokazal, da ima odličen nadzor nad žogo, kar mu tudi omogoča, da je odličen podajalec za svoje soigralce. “

Francoski igralec je prišel v Real v zimskem prestopnem roku in debitiral 4. januarja v 17. krogu španskega prvenstva, ko je Real Madrid premagal Villarreal z rezultatom 1-0 na Santiago Bernabéuu. Od takrat je Francoz odigrala skupno 19 tekem v La Ligi in Ligi prvakov, kjer je vedno na igrišču prikazal odlične igre.

Ob dejstvih, ki govorijo o kvaliteti Lassa, je potrebno poudariti predvsem njegovo moč na sredini igrišča. Zelo težko  ga je preigrati, kar pričajo tudi številke, saj mu je v dresu kraljevega kluba uspelo ukrasti 142 žog, kar pomeni 7.47 ukradenih žog na tekmo. Poleg tega ga krasi še odlično gibanje z žogo, od koder sledijo odlične kratke kot tudi dolge podaje, kar ga naredi še boljšega. Torej, če naredimo zaključek, lahko rečemo, da je Lassana Diarra več kot prijetno presenečenje drugega dela sezone.